Travels

En eftermiddag i Lund

Jag tog tåget norrut igår för att hälsa på pappa och Ewa i Kvidinge. De bor annars i Spanien men har ett hus i Sverige för sommarmånaderna. I år stannar de lite längre pga Covid-19. Jag var dum nog att av någon anledning plocka ur min necessär precis innan jag gick hemifrån, så den kom inte med. Irriterande nog var det där medicinen låg men jag hade lyckligtvis ett recept att hämta ut så det kunde jag fixa på stationen i Helsingborg under tågbytet. Köpte en glass när jag bytte tåg i Helsingborg och en kaffe som smakade bränt skånerost. Det var det säkert också. Zoegas skånerost är guds förbannelse till mänskligheten enligt min åsikt.

Nog om kaffe och glömda necessärer. En av dagarna förra veckan åkte jag till Lund i några timmar på eftermiddagen. Kameran var med mig för att fånga det fina mina ögon såg, så jag bjuder er på några av de bilderna. Jag drack kaffe, strosade på kullerstenar bland vilda stockrosor, dagdrömde om att bo i ett 300 år gammalt gathus samt besökte den botaniska trädgården. Jag tycker att Lund är en vacker stad. Lite som ett mini-Paris på sina ställen.
Det var sådant där typiskt ovänligt fotoljus så jag fick redigera vissa bilder för att få fram färgerna och ljusa upp dem.

Grand Hotell.

Lunds domkyrka som uppfördes på 1100-talet. Den är alltså 900 år gammal! Jag gick aldrig in i katedralen men det kommer fler gånger.

Fika på det kafferosteri som levererar bönor till mina favoritkaféer i Malmö. Det kommer ett inlägg om det!

Det finns små innegårdar överallt som man kan kika över muren på, och smygfota. Om man nu gillar att göra det. Precis som i Uppsala har Lund studentnationer. Jag minns att jag jobbade på en sådan en gång för länge sedan när mina vänner pluggade i stan, men eftersom att jag gick en yrkeshögskola så fick jag aldrig vara en del av det där riktiga studentlivet. Missade jag något?

Till slut kom jag fram till Botaniska Trädgården som blomstrade i alla möjliga olika färger. Växthuset är öppet för besök men just när jag var där höll de stängt.

I en del av parken finns det en enorm bambubuske som jag älskar. Om jag hade bott i Lund så skulle jag tillbringa massor med tid på den där bänken.

Jag har fler bilder men sparar dem till en regnig dag i november när vi behöver påminnas om att sommarvärme och långa dagar återkommer varje år. Nu ska jag jag äta lunch och sedan kör vi mot kusten.
Tjingeling!

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.