Outfits

Att byta fransk sommar mot svensk sommar

 

Bilder från en av årets två sommardagar.

 

Jag är inte alls på topp idag. Jag känner mig trött, stressad och frustrerad. Dessutom otroligt less på detta tråkiga vädret. Vad hände med sommaren? Jag visste såklart att jag skulle byta ner mig vad gällde klimat och soltimmar när jag flyttade hem, men alltså. När man fryser om händerna medan man cyklar till jobbet på morgonen i mitten på juni, då är det någonting som är väldigt fel. Min mardröm är att jag ska se tillbaka på sommaren 2015 och tänka ”ja men det var ju en fin sommardag i år”. 

 

Hur står man ut när det är såhär kallt 10 månader om året? Jag vet inte om jag någonsin kommer anpassa mig till det. Paris går de i shorts nu. I fem års tid har jag gått runt i tunna klänningar och sandaler från maj till september. Nu vet jag knappt ens om jag kommer få användning för mina sommarkläder innan semestern. Min kusin sa häromdagen att ”16 grader är varmt”. För mig är det inte varmt. 25 grader är varmt och en normal temperatur i juni. Jag har insett att min, och övriga svenskars syn på värme inte är densamma. Vi ligger på helt olika nivå. 

 

 

Translation

Swedish summer = 12 degrees, rain and strong winds in June. I cannot handle this as well as the other Swedes, who are more adapted to it. I hope that we get more than those two summer days we’ve had so far. One of them was the day these pictures were taken. Now I’m just cold all the time and it’s not looking any better the following week. So much for summer. 

 

0 kommentarer

 • Ellinor

  Vansinnigt väder just nu. Igår strålande vackert, idag spöregn och typ 10g kallt. Vi sitter m tjocktröjor och varsin stor kopp te och det är mitten av juni! Hoppas innerligt att värmen hinner komma till dess att min semester börjar om en dryg vecka…

 • Emelie - Lever drömmen i Paris!

  Jag har inte insett att skillnaden är så stor, men det är den verkligen! Däremot verkar det bli en otroligt sen sommar i Sverige i år, som du kanske haft oturen att flytta hem till…

 • Emelie - Lever drömmen i Paris!

  sv: Det låg i elfte arronissemanget, vid Rue du Fauborg du Temple om jag inte misstar mig.. 😊 Inte det bästa stället för lunch, men jag var riktigt hungrig och ibland får man nöja sig med dugligt!

 • Bella

  Hoppas ni får sommar snart. Börjar faktiskt längta efter en dag med regn nu.. Inte regnat någoting på 3 veckor minst, inte en dag utan strålande sol och ca 25c. Frös igår när det var 21… Vädret är en av de starkaste anledningarna att jag inte vill tillbaka till sverige. Måste vara så tufft för dej nu när du vet hur härligt klimat man faktiskt kan ha (även om Paris kanske inte är idealet, men iaf bättre). :/ Brukar sitter och tänka på det ibland. Om man måste flytta, var skulle det bli? Sverige är ju ett säkert bet iom språket, ett samhälle man känner, en engelskspråkig fransman skulle klara sig ok osv, men samtidigt, det finns så mycket annat med. London, USA, karibien, sydostasien osv där man som svensk/engelsk/fransk talande skulle klara sig helt ok med! Eller vad tror du?

 • teruko

  Du är verkligen inte ensam om din reaktion beträffande väder och temperatur. I min omgivning finns inte en enda representant för "övriga svenskar" 😉. Precis alla klagar på den obefintliga sommaren… Måtte den infinna sig snarast!

 • Christine&OtherSweetStories

  Ja fy. Det hade nästan varit bättre att inte veta hur bra jag hade kunnat haft det, haha. Jo, i London bor ju dessutom många fransmän och svenskar. Ni skulle känna er som hemma nästan 😉 Fast jag skulle flytta till ett varmt land! Dock beror det ju på vad man prioriterar. USA är ju najs, men där får ni stå ut med 2 veckor semester, ingen mammaledighet och dyra sjukförsäkringar. Det är svårt det där. Var ska man bo för att trivas till 100%??!

 • Christine&OtherSweetStories

  Jo, ibland är den det. Fast det kan också vara väldigt liten skillnad, även om det är alltför sällan, haha 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.