Tankar & Funderingar

Ångra hellre det du gjorde än det du aldrig vågade göra.

Häromdagen pratade jag med en kompis att att våga chansa i livet. Att ta de där riskerna även om de kanske inte är helt genomtänkta. Jag kom då att tänka på våren då jag bestämde mig för att på tre veckor packa ihop min lägenhet och flytta till Paris. Tänk hur livet hade sett ut om det INTE skitit sig med den första planen som au pair. Eller om jag hade litat på den där magkänslan helt och hållet och aldrig åkt då utan väntat till nästa möjlighet. Hur hade mitt liv sett ut då? Då hade jag nog inte suttit här nu. Eller kanske hade jag det men inte med samma erfarenheter och samma samma minnen. Jag hade kanske inte sett Rom ännu. Och jag hade känt andra människor än de jag lärt känna de senaste 2,5 åren. Kanske hade jag varit lyckligare. Eller olyckligare.

Ibland kanske inte det bästa är att lita på magkänslan helt utan att våga ta en risk. Hoppa rakt ut och se var man landar. Som jag gjorde. Sen landade jag på så många olika bra platser. Jag skulle inte byta ut min tid i Paris mot en miljon kronor. Den risken har gjort mig till den jag är.

Har ni varit med om någonting liknande? Vad hände då?

0 kommentarer

  • Sofia

    Vi tänkte precis så när vi flyttade till Tyskland, bättre att testa och ångra sig än att ångra att vi aldrig testade. Det var bara att säga upp sig, sälja lägenhet, sälja bil, säga hej då till släkt och vänner och hålla tummarna.

  • Jessica

    Typ samma med Paris. Planen var att åka till London. Hade sökt till Disneyland bara för att det annonserades på ams och "man kan ju lika gärna söka". Sen mejlade de och ville att jag skulle åka ner med en och en halv veckas varsel. Jag kände att jag var tvungen att ta en sån möjlighet när den liksom presenterades så på ett fat. Alla höll med mig om att det var mycket kort varsel utom min kloka farmor som sa "jamen det är lika bra, annars kommer du bara att ångra dig!"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.