Italy

An international night with an amazing view

 

 

Idag är den stora dagen. Bröllopet med stort B. 250 gäster är bjudna och många av dem har flugit in från alla möjliga delar av världen, inklusive jag själv. Igår hade Naomi och hennes familj bjudit in alla långväga gäster (exlusive fransmännen, eftersom de bor i Paris så träffar hon dem hela tiden) på en aperitivo. Jag har tyvärr inte några bilder från kvällen men en kompis till Naomi to lite bilder tror jag så ska fråga henne om hon vill skicka till mig sen. 

 

Hur som helst. Naomis mamma är en riktigt duktig kock och hade lagat helt underbara rätter. Eftersom att de är judar så bjuds det aldrig på fläskkött. Det kommer inte ens in i huset. Kött och mjölkprodukter får man inte lov att blanda till en och samma maträtt, så det är mycket vegetariskt och – såklart – mycket pesto. Det kommer nämligen från Genova. Därav namnet Pesto alla Genovese. Jag minns när jag bodde i Paris och Naomi nästan skällde ut mig för att jag köpte pesto på burk, haha. ”Christine, il faut que je t’apporte du vrai pesto!”. Det glömde hon dock bort, så det finns på min lista på vad jag ska köpa med hem.

Jag minglade med alla hennes vänner som har kommit hit från Canada, USA, England, Holland och Belgien. Flera av dem har dessutom bott i Israel och det är roligt att höra hur det är där. Så himla intressant att träffa personer från så olika kulturer och länder. Man lär sig mycket från det.

 

Efter middagen tog Naomi med oss till stadens utkiksplats. Vi knatade upp tusentals trappsteg, och jag verkligen kände benmusklerna jobba. Det var dock värt det för vi kom sedan upp till en fantastisk utsikt. Jag gick fram till hennes vänner Sara och Marjolein och sa ”I see people with icecream – I thing there is gelato here”. Båda två skrattade och sa att de precis stått och sagt samma sak. Great minds think a like, hehe. Kvällen avslutades med en photo session, och ännu mer glass (idag får jag ta en gelato-paus känner jag) innan vi gick ner igen och alla skiljdes åt. En väldigt trevlig kväll, precis som det varit alla kvällar sedan jag kom hit. 

 

0

0 kommentarer

  • Maria i Toulouse

    Så härligt! Låter alldeles underbart! Finns inget bättre än en salig blandning av människor i en internationell miljö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.