C'est la vie

Afternoon Coffee

 

 

Christophe och jag har ett riktigt trevligt café inte så långt från där vi bor. Dit gick vi efter han hade varit hos frisören i eftermiddags. De serverar riktigt gott kaffe och om man inte går dit för sent (som vi tyvärr gjorde) kan man komplettera kaffet med goda pajer. Jag lärde Christophe att säga eftermiddagsfika och begreppet ”mysa/mysigt”. Eller, ”äfteremittagsfikka” och ”musa”, som han uttalar det. Det är lika roligt varje gång att höra fransmän prata svenska. Christophe säger inte köttbullar, han säger ”kåttaboullar”. Men det är ju ganska charmigt, tycker jag.

 

Nu ska jag göra mig fin för kvällen. Vi ska som sagt på en stor fest. Jag har inte bestämt mig än vad jag ska ha på mig. Som vanligt.

 

 

To my international readers (do I have more then 2 by the way?):

 * Eftermiddagsfika = afternoon coffee/tea/cake/sandwich

* Köttbullar = meatballs

* Mysa = Cosy moment

 

 

 

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.