Vardagslyx

After rain comes champagne

Note to self: cykla inte till andra sidan stan när det blåser starka vindar och väderprognosen visar på regnskurar. Det blir aldrig särskilt bra. Jag var inte direkt på bra humör när jag väl kom fram till jobbet igår, en kvart försenad. Dessutom huserar de i tillfälliga lokaler där det var tvärdrag och kallt. När jag cyklade hem så ösregnade det och jag cyklade fel. Där sjönk humöret ytterligare och jag var så arg på regnet. Jag förbannade det blåsiga Malmö-vädret och började åter igen planera att emigrera till varmare breddgrader. Till slut kom jag in till stan och cyklade förbi hemma hos Madde och Johan innan eventet vi skulle på. Jag fick låna ett par torra byxor (plaskblöta jeans är allt annat än bekvämt) och en regnjacka, så att jag åtminstone var någorlunda torr och varm. Det var jag så himla tacksam för.

Jag cyklade sedan i förväg till eventet för att möta upp Louise som satt utanför och väntade. Med ett glas cava i ena handen och några några snittar i den andra tillsammans med den festliga stämningen i nyöppnade butiken Slettvoll så kände jag mig lite mer harmonisk igen. Det var som en flashback från tiden i Paris där jag ofta gick på sådana event. Louise och jag har som mission inför hösten att leta upp gratis event. Gratis mat och mingel är den perfekta vardagslyxen. Särskilt på hösten och vintern. Då behövs det mer än någonsin.

Idag bestämde jag mig för att ta bussen i stället och är väldigt nöjd med mitt beslut. Jag har körsång ikväll men det får jag eventuellt skippa beroende hur jag mår efter jobbet. Egentligen vill jag inte det men måste prioritera hälsan. Jag börjar jobba tidigt i morgon men slutar kl 14. Det är så lyxigt att kunna styra mina egna tider.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *