Travels

A spontaneous weekend trip

 

Jag råkade boka in en spontan weekendresa för två veckor sedan. Nästa helg åker jag till Helsingfors och möter upp en kompis. Jag får hela tiden höra vänner och kollegor utbrista ”Du reser hela tiden!”. Ibland är det så att jag nästan undrar om jag inte borde lugna mig lite med resandet, men så kommer jag på att det är det som gör mig lycklig. Jag har själv svårt att förstå varför man vill binda upp sig med husdjur eller meningen med att ta ut fyra veckors semester och inte åka någonstans. But that’s just me. Alla är vi olika.

 

Jag fick avboka min och syrrans planerade resa till Oslo i slutet av månaden eftersom att hon kommit in på Copenhagen Business School (hurra hurra för henne!). Så då är det ju ungefär som att nästa helg blir en ren kompensation för en förlorad resa. Sedan att jag kommer vara pank veckan innan lön är en annan femma. Att resa är bra för själen, men mindre bra för VISA-kortet.

 

*gör ännu en överföring från sparkontot*

 

Förresten, är det någon av er som läser som har lite koll på Helsingfors? Jag skulle bli så himla glad för tips om restauranger, barer, sevärdheter (OBS, är inte så mycket för muséer) etc. Så tipsa på vettja!

 

 

0 kommentarer

 • emelie - Berlin, Berlin

  Åh Helsingfors! Sen mina gamla flatmates flyttade till Finland så slår mitt hjärta extra hårt för det landet. Önskar att jag hade några tips men jag har aldrig varit där. Det enda jag vet är att domkyrkan är fin, haha 😉 Klart att du ska passa på att åka när du kan! Som sagt alla är olika, vissa vill resa hela tiden medan andra mår bäst hemma. Jag blir jätteinspirerad av att du flyger och far så mycket 😊 Hälsa Helsinki!

 • teruko

  Tror att det i mångt och mycket är livssituationen som styr vilka varianter man prioriterar. För en familj med flera barn är det kanske inte så helt självklart att resa närhelst lusten faller på… Både praktiskt och ekonomiskt mer problematiskt. Vi har dock bara ett gemensamt barn, som har fått följa med på resor hur mycket som helst under sin uppväxt = tillbringa hela sommarloven i vår lilla campingbil, huvudsakligen i Frankrike. Där kan man tala om "compact living"… 😉 Nu är han vuxen och vi kan resa som det behagar, numera med flyg. Men 27 år i bilen blev det. Underbara minnen!

 • Molly

  Jag älskar också att resa! Det är det jag helst lägger pengarna på och det är alltid värt det, trots att det kan svida en del just när man ska betala… Folk brukar undra hur man har råd, men det är ju faktiskt ofta en fråga om prioriteringar. (Även om jag också förstår att det finns folk som aldrig skulle kunna spara ihop till en resa.)

 • Teab

  Jag jobbade i Helsingfors under större delen av 2014 och hann hitta en del favoritställen och stadsdelar under året. Tips: Restaurang Muru & Co på Fredriksgatan. Mycket trevlig bistro med väldigt bra mat och vin. Området mellan Annegatan – Fredriksgatan – Nylandsgatan kallas för Design District är lite som SoFo i Sthlm. Massor med småbutiker, restauranger och barer. Ateljée Torni – Bar med fina vyer Kapellet – Restaurang som är lite av en turistfälla, men fint. Ligger längst ner på Esplanaden. Det är även mellan/längst Alexandersgatan och Esplanaden shoppingstråket ligger. Missa inte Senatstorget och Domkyrkan. Finns även mysiga fik där.

 • Christine&OtherSweetStories

  Tack så mycket för dina tips, och förlåt för ett sent svar! Ja vi var på Ateljee Bar. Riktigt fin utsikt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.