A Saturday Morning in Paris

 

 

Idag vaknade jag kvart över nio av att min fransman kom in i sovrummet och pussade mig på kinden. Han hade redan varit uppe en stund och tyckte att jag borde stiga upp så vi kunde göra någonting av förmiddagen. Medan han gick ner till vårt lokala brasserie för sin morgonkaffe gjorde jag mig i ordning. Han brukar sätta sig på ett café på helgmornar, det är hans stund av egentid. Där sitter han minst en halvtimme för sig själv och läser tidningen, röker och dricker kaffe. Jag tror att det är en typisk ”pays latins” grej, alltså fransmän, italienare och spanjorer, att männen gärna har sin egna stund på morgonen, eftersom de pratar så mycket resten av dagen, haha.

 

Hur som helst. När jag var klar gick jag och mötte upp honom för att promenera bort till nya Svenska Affären som ligger på rue Léon Jost, ett stenkast från Svenska Kyrkan. Vi köpte en hel del gott (och dyrt) svenskt som kanelgifflar, köttbullar, knäckebröd och ost (C gjorde det klart att han INTE skulle gå därifrån utan svensk ost). 40 euro fattigare gick vi bort till Wagram och tog en kaffe på ett café, innan vi tog bussen hem för att äta lunch. 

 

Nu är han iväg och fiskar med en kompis. Själv ska jag passa på att fixa lite hemma. Tvätta, kolla på Downton Abbey och städa lite i sovrummet. 

 

 

 

0 reaktioner på ”A Saturday Morning in Paris”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen