70’s style

Jag råkade visst rea-shoppa lite på vägen hem från jobbet. H&M inne på Entré förvandlades för ett tag sedan till en outlet med vad som oftast är ganska fula plagg, enligt min smak. Långa rader med stickade, röda polyesterkoftor trängs med jeans i konstiga modeller. Vissa plagg är så gräsliga att jag undrar om designern ens fick behålla jobbet efter att ett helt parti stickade tröjor tvingats säljas för 75 kronor. En massa skräp med påminnelsen om vårt vidrigt komsumtionskåta samhälle (sådär jag, så fick jag in lite pretentiös kapitalism-opponering också). Vissa plagg har hängt på samma ställe i ett år nu. Det är nästan sorgligt.

Hursomhelst. Nu kom jag visst av mig. Det jag skulle skriva om var ju faktiskt inte fula akryltröjor utan min fina blus som jag fyndade. Jag såg faktiskt den här i somras men tyckte att 500 kronor var lite väl dyrt för en linneblus, så jag blev såklart glad när jag såg den hänga där med en röd prislapp där det stod ”200:-”. Jag provade den och kände direkt att det var en blus som skulle hänga med på massor med trevligheter så fort vädret tillåter det. Den är i tjockt linnetyg med ballongärm och broderier, i en vid 70-talsmodell som jag fullkomligt älskar.

Det är nästan så att jag får lust att boka in en vårresa till en varmare plats bara för att få använda den snarast möjligt. Ja, nu kommer redan mersmaken efter semestern i Spanien. Det tog bara två dagar den här gången.

0 reaktioner på ”70’s style”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen