Tankar & Funderingar

Who are you and what are you doing here?

Howdy! Och, eeh. Aloha! Redo att åka mot jobbet nu och dessvärre blir det nog inga fler uppdateringar förrän ikväll. Möjligt att det inte blir då heller, för jag ska träffa C efter jobbet.

Hur som helst så fick jag en underbar idé. Eller jag tänkte bara att jag är så himla nyfiken på vilka ni är! Många av er vet jag ju men det finns nog en hel del som aldrig skrivit någon kommentar 🙂

Så jag tänkte att kan ni inte skriva en liten kommentar om hur gamla ni är, var ni bor, om ni pluggar eller jobbar(vad?) och om ni läst bloggen länge eller precis hittat hit? OKEJ? 

Om ni känner för det så kan ni också skriva lite varför ni läser bloggen. För att ni har en förkärlek till Paris? För att ni bor/har bott i Paris? Bara tycker det är roligt att läsa en blogg om någon som bor utomlands? 
Eller läser ni bara för att ni tycker att jag är fruktansvärt rolig och skriver så otroligt bra? *fniss*

Så gör jag en liten ”statistik” över det sen. Åh detta kan bli skitkul!

Ha en riktigt bra onsdag nu, jag hoppas solen skiner på er hela dagen.

À plus tard!

Update 19.30:

Nylligen hemkommen och på väg in i duschen. Men ville bara skriva ett litet hej och påminna om att lämna ett litet fotspår ni som inte gjort det. Jag har redan läst de kommentarer som trillat in idag och det är så intressant och roligt att läsa! Men det är en ganska liten del av mina läsare som faktiskt skrivit något om sig själva. Så kom igeeen nu. Ni får vara anonyma om ni känner för det men ni kan väl skriva er ålder och var ni bor? Går ju inte att göra en statistik annars, haha.

Tog föresten precis min sista bit Marabou Daim och insåg att en choklad på 250 g nog inte riktigt räckte. Haha, så länge fanns den kvar liksom! Maria, om du ska till IKEA, vill du köpa delicato chokladbollar till mig och Marabou Daim? Hehe 🙂
Nej nu måste jag snabba mig. Ska hem till The bachelor pad och laga middag till C. Vi hörs imorn!

Ciao!

0 kommentarer

 • Lisa

  Hej!
  Jag heter Lisa och är nyss fyllda 18 år ^^ Jag bor i en liten stad i Dalarna och går andra året på gymnasiet, naturvetenskapsprogrammet. Jag hittade ganska nyss hit till din blogg, och jag fastnade för den för att du dels skriver jättebra och dels också för att du bor i Paris som är en av mina favoritstäder 😊 Jag har varit där en gång, och planerar att åka dit och plugga/jobba när jag blir äldre. Jag läser franska och tycker det är ett väldigt vackert språk 😊
  Kram

 • Jenny

  23 årig lärarstudent från Sundsvall. Jag kommer inte ihåg hur jag hittat till din blogg, men jag har nog läst den ett par månader i alla fall.

  Jag älskar dina bilder på hur det ser ut däromkring, och det är intressant att läsa det du skriver om livet i Paris.

  Jag har varit i Paris en gång för ett och ett halvt år sedan, men har alltid drömt om att åka dit. Jag älskar miljöer och vyer och tycker att Paris är fantastiskt vackert. Är även väldigt fascinerad av kungligheters historia – och vem har inte hört om Versailles? Tog mig inte dit dock på den korta weekend jag var där. Det blev Disneyland istället, men jag kommer absolut åka tillbaka – förmodligen efter att jag pluggat klart eftersom man inte direkt är rik som student.

  Så under tiden så betraktar jag dina Paris-bilder!! =)

 • frida

  Jag tar studenten från teknikprogramet i sandviken i juni, har läst din blogg ett tag nu, gillar den främst för att jag verkligen älskar att resa, och vill gärna bo utomlands (iallafall några år). Du skriver om lite allt möjligt, vilket är superkul att läsa! Fina bilder också!

 • Linda

  Jag var i Paris för två år sedan (herregud vad fort det går) och fastnade totalt för stdden! Har varit i Frankrike mycket under min uppväxt också men efter att jag var i Paris fick jag mersmak! Jag vill absolut tillbaka.

  Din blogg är superrolig att läsa och det får mig att drömma mig tillbaka till staden en stund! Jag ska tillbaka så är det bara, men först ska jag plugga klart och spara pengar. =)
  Sen tänker jag packa väskan och ha en picknick i underbara Paris!

  Tack för en bra blogg!

 • Sofie G

  Jag vet inte jag bara älskar staden! Det är så vackert där.
  Tack detsamma! Solen skiner ju och allt så ska bara njuta av vädret 😃

 • heidi

  jag heter heidi och är 23 år gammal. Pluggar i umeå till lärare.

  har följt din blogg länge, flera år nu… Så jag läser den för jag gillar den helt enkelt, och nu e det ju extra roligt att läsa när du e i paris.. händer mer där än i mitt trista liv kan man säga.. fortsätt skriva för här har du en trogen läsare!

  ha det bra

 • iida

  Iida, 25 år, pluggar på Örebro universitet till en kandidat i Litteraturvetenskap. Läst bloggen några veckor nu, mest för att jag är sjukt nyfiken på Paris och att läsa hur det är att bo där kan ge en inblick i om man ska dra dit ett tag eller inte.

 • Ferferi

  Hej!
  Jo men mig känner du nog igen vid det här laget va? 😊
  24 år från Göteborg men läser din blogg för att jag, som du vet, bor i Paris också! Tycker det är himlans roligt att se vad andra har för sig i den här staden. Men också för att det är så skönt att höra om att jag inte är ensam om motgångarna, om att känna mig främmande, tycka det går långsamt, har svårigheter med att alltid förstå. Det finns många Parisbloggar där ute, min egen är ju en av dem, men på något sätt lyckas vi allihopa skriva på så olika sätt om vår nya stad. Och det är det härliga med Paris, att det finns något för alla där. Angående hur länge jag läst vet jag faktiskt inte, sedan första gången du lämna ett spår min blogg tror jag nog, då jag fann dig! Hade inte en tanke på att leta upp andra Parsbloggar dessförinnan faktiskt. Så tack för det!

 • Maline

  Well as you already know, Maline 24 år och bor i New York. Har läst din blogg ett bra tag nu, skulle gissa på ett år månader innan du flyttade till Paris. Varför läser jag? Ja du, bra fråga. Nä men du skriver väldigt intressant och det är kul att se hur Paris är jämfört med Sverige och även New York. Också kul att läsa om någon som lämnat Sverige precis som jag och vad du saknar och hur din uppfattning om vårt kära Malmö har förändrats. Keep it up 😊

 • Elaine

  Hej!
  Som du vet har jag skrivit lite kommentarer här på din blogg. Har skrivt förr att jag äslar paris och kanske vill leva som dig en dag:) Din blogg är faktiskt en av de jag känner mig tvungen till att läsa alla inlägg ifrån XD. Paris och sättet du skriver på är mycket bra!
  Moi, jag är 15 år och förutom franska gillar jag bild och ska snart börja gymnasiet. Ska läsa design då!

 • Louise

  Jag är 17 år från Sundsvall. Har inte läst bloggen särskilt länge men kommer definitivt att fortsätta med det. Jag har varit i Frankrike(inklusive Paris) två ggr tidigare, och åker den 15 augusti dit igen som utbytesstudent för att stanna där ett år. Därför är jag mycket intresserad av vad som händer i landet! 😊

 • Anna

  Jag är 23 år och studerar en termin i USA.
  Annars studerar jag i Stockholm för att bli revisor.

  Jag älskar Paris som stad och har själv bott där under 3 månader. Efter det har jag rest tillbaka många gånger.

  Läser din blogg för att få en "dos" av Paris varje dag.

 • Jennie

  Hej! Jennie heter jag och är 26 år. arbetar som arbetsledare på en restaurang i Örebro men drömmer mig bort, Och att få en liten dos av paris från dig varje dag gör det lite lättare att stå ut med sin egen lilla vardag 😊

 • Anna

  Jag är 23 & psykologstudent i Östersund, hittade hit av en slump, men tyckte du delgav ditt liv i Paris så fint, så jag blev fast. 😊 Jag älskar franska, Frankrike och Paris och drömmer om att åka dit (igen) så fort jag bara har råd. Det är dock svårt på en studentekonomi. Men den bit av Paris jag får av dig håller mig vid liv! Keep up the good work!

 • Sara

  Jag heter Sara och är 32 år. Bor i en mindre stad i Västergötland och jobbar som frivårdsinspektör. Snubblade över denna blogg för ett tag sedan och den har faktiskt blivit lite av en favorit. Dels så skriver du väldigt bra och har väldigt fina bilder men sedan så känner jag igen mig jättemycket i det du skriver då jag själv bodde i Paris i ett och ett halvt år för 11-12 år sedan. Nu när jag läser din blogg så vill jag bo där igen!

 • Hanna

  Jag heter Hanna, är 18 år och bor i skåne (inte långt ifrån malmö faktiskt). Jag läser samhäll på gymnasiet och planerar flytt efter studenten till just Paris för att plugga franska, då jag alltid varit väldigt fascinerad av Frankrike i allmänhet och särskilt då Paris. Har precis hittat din blogg, och är väldigt glad över det då du skriver roligt och samtidigt ger en massa tips (ytterst tacksam över det!). Fortsätt skriva ;D Tack!

 • Sophie

  Min mamma är svenska och det är intressant att följa hur du som svensk upplever Paris. Ofta tycker jag i sanningens namn att du skriver idiotiska generaliseringar och att du inte alls förstatt landet du bor i… Ibland kan jag tycka att det är skönt att det finns människor som inte tycker att det är hela världen att göra "rätt", och att det är okej att ta en pause nagon gang.

  Jag är född och uppvuxen i Paris (men har tillbringat manga lov i Sverige, framförallt när jag var yngre), är 23 ar och arbetar som analytiker pa en investmentbank. Jag älskar Sverige och tror mig vara mycket svensk.

  Tack för ditt svar pa min fraga. (Jag maste bara tillägga angaende det att det finns des bourses d'etat for franska medborgare som vill studera vars föräldrar inte kan försörja dem, skilnaden jämfört med CSN är att det är ett bidrag för behövande och sen kanner jag inte till alla detaljer.) Frankrike och Sverige har för övrigt helt olika sociala strukturer det kan vara komplicerat att första hur olika man verkligen tänker om en mängd saker !

 • Catharina

  Ja gud hur länge har jag läst din blogg? Måste vara flera år nu. Jag läser den för att jag tycker om dig som person och för att det känns som att jag känner dig lite på något konstigt sätt, efter flera år. Tycker det är fantastiskt hur mycket som hänt i ditt liv nu, vilken skillnad. Du verkar må toppen! Eh ja, du vet ju en del om mig redan men jag bor i sthlm och är 25 år!

 • Bea

  Tittar alltid gärna in, du har en blogg som tar upp allt möjligt vilket gör den intressant! Själv har jag också bott utomlands för 2 år sedan och man glömmer så lätt att det finns en hel värld runt om Sverige som sjuder av liv. Känner igen mig mycket i det "andra liv" man lever när man lever någonannanstans än i det trygga hemlandet, som i ett parallelluniversum typ, fast positivt då. Nog svamlat från mig nu, jag är 29, bor i Skåne.

 • Amanda

  Jag läser din blogg för jag bor också i Paris, jag går på svenska skolan här som ligger i Neuilly sur Seine, och din blogg påminner lite om oss som pluggar här också! Jag har bl.a. varit på samma barer/klubbar som dig. 😃
  Du har jätte bra shopping tips och fina bilder! Det är jätte trevligt att läsa din blogg, den är super bra!

 • FUN & FEARLESS IN BARCELONA - Livet vid Medelh

  Linda, 23 år, bor & jobbar i Barcelona. Läser din blogg för att jag älskar läsa om folk som bor utomlands, och för att du verkar vara en så skön person 😊

 • Christine

  Catharina: Ja och jag saknar din blogg ju! Tycker det är roligt att du fortfarande läser. Är allt bra med dig? Jo jag mår bra förutom stress med skola, jobb och alla val att göras. Jag står med ena foten i Sverige och andra i Frankrike, haha!
  När jag kommer till Stockholm nästa gång så får vi boka in en kaffestund! Oui? 😊

 • Amanda

  Jaha, vad roligt! Det är jätte fint! 😊
  Jag har bott här sedan början av september och flyttar tillbaka i slutet av juni. Jag bor själv här, eller i en värd familj, vilket ca 45 elever på svenska skolan gör! Så vi har lektioner på för det mesta svenska, men i ett franskt gymnasium som heter Saint Dominique. Sen finns det också elever som har föräldrar som jobbar i Paris också. Det är jätte roligt. 😃

 • sanna

  Hej! Jag heter Sanna och bor i Vara, där jag även går på gymnasiet. Dock tar jag snart studenten och ska i höst flytta till Paris, eller egentligen utanför Paris till byn Parthes eller hur de nu stavas:) Där ska jag iaf jobba som au pair.

  Jag har endast läst din blogg i ett par dagar nu men jag tycker det är kul att läsa om hur du, eller andra upplever Paris:) Vilket jag också snart kommer att få göra:D

 • Ellen

  Hej! Jag heter Ellen, är 18 år och bor i Stockholmsområdet, läser naturnatur men har valt så att jag läser franska 5 just nu. Ska förhoppningsvis läsa på en folkhögskola i Aix-en-Provence i höst och då kombinera franska och dans, hoppas bara att jag kommer in 😃

  Tycker att det är kul att läsa din blogg eftersom jag gillar Frankrike och det franska språket. Var själv i Paris för ett år sedan. Självklart är det också eftersom jag själv förhoppningsvis befinner mig i Frankrike i höst.
  Ha det bra

 • Jessica

  Är 21 år, bor i Stockholm. Hittade din blogg för ett par månader sedan och är sen dess en av mina favoriter. Min kille är fransk så jag tycker det är roligt att läsa om olikheterna mellan Sverige och Frankrike, och egentligen allt som har med Frankrike att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.