C'est la vie

The glamorous life


En aperitif innan maten. Mina favoritostar. Mums!

Jag kom hem för en stund sen efter sådär hundra år i kassan på Monoprix. Allt är som sig bör med andra ord, haha! Alltså de på Monoprix här i 16:e på rue des Belle feuilles är helt sjuuukt långsamma, otrevliga, oeffektiva och korkade. Jag varnar er alltså.
Scenario: Det är typ 8 personer i kö, klockan är åtta på kvällen och folk vill hem o och äta och vila efter jobb. Då börjar kärringen banka(man lägger pengarna i bankpåse och skriver på vad det är i, sevicebranschsnack) 50-lappar mitt i allt. Jag ville bara skrika rakt ut ”För i helvete!”. På franska då. Inte för att jag lärt mig hur man säger det. Måste lära mig…
Föresten så hamnade jag i kassakön bakom två riktiga 08:or. Svenskarna är ÖVERALLT här. Fast de var nog på semester tror jag för de pratade som att de var det. Åh jag vill också åka på semester! Bo på hotell, bara äta gott på restaurang varje kväll, romantiskt strosa i kvällssolen.

Okej och så tillbaka till verkligheten. Nu var jag nere och lämnade hyran för maj. Det kändes ju sådär att lämna över 400 euro i 50-lappar. Det känns som att jag kunnat göra en massa annat roligt för dem. Men förmodligen så kommer jag bo hos C sista veckan innan jag drar till Sverige så då får jag tillbaka lite. Eller ja, en vecka är ju hela 100 euro. SHOPPING! 😉 Nejdå, jag ska ju köpa presenter såklart. Och kanske något litet till mig. Hehe.

Nej, slutpratat här. Jag ska fixa lite sparrissoppa, en sallad och sen sätta mig och glo på lämpligt lättsmält på datorn så fort jag hängt upp all tvätt där den får plats. I morgon jobbar jag hela dagen så jag får nog försöka somna i tid. Glamoröst Paris-liv? Jo tjena. Inte i veckan i alla fall.

Tjing tjong!

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.