Vardagslyx

Wednesday Afterwork

 

Ikväll efter jobbet så gick jag med några nuvarande, och forna, kollegor för en afterwork. Vi möttes på en riktigt mysig bar i Østerbro, men jag tog inga kort så det får bli en throwback på två foton från i våras i stället när jag och min syster firade hennes födelsedag på en bar vid Nørreport. Jag kan ju tillägga att min syster fyller år den 29 maj. Det ser inte ut att ha varit särskilt mycket varmare då än det är nu, haha.

 

Tillbaka till dagens datum. Hursomhelst en väldigt trevlig onsdagskväll, som slutade lite väl tidigt. Men tyvärr blir det så när jag har 1,5 timme hem och ska upp så tidigt på morgonen. Jag gick därifrån halv åtta och kom precis hem (eftersom att jag missade ett tåg på Kastrup med typ en minut). Vi bestämde i alla fall att vi snart måste göra om det en fredag eller lördag. Faktiskt är det inte så ofta som vi ses utanför jobbet, men det är ju också för att det är annorlunda här mot hur det är i Paris. Det måste planeras lite mer, och många gör inte så mycket i veckan utan går i stället all in till helgen. Det är som att vissa inte kan gå ut och ta en öl eller ett glas vin utan att festa till det. Jag och min kollega D pratade om just detta. Han är dansk men uppvuxen i Bryssel, och flyttade nyligen till Köpenhamn. Han tycker precis som jag att man kan ta ett glas efter jobbet bara för att det är gott eller trevligt. Inte med målet att bli full som ett svin. Här är det typ antingen eller. Vin en tisdag kväll? Oh no. Dricka sig redlöst full på lördagen? Självklart. 

 

Skillnaden mellan olika kulturer helt enkelt. Och förvirringen när man står mitt emellan dem.

 

Nu ska jag äta och sen sova. Längtar efter min säng!

 

 

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.