Eating out in Cape Town

Vill du äta billigt? Åk till Kapstaden!

Jag kan verkligen sakna prisnivåerna på restaurangerna i Kapstaden. Det var så mycket enklare att äta ute för en måltid kostade inte inte ens hälften så mycket som den kan göra här i Sverige. En av mina sista dagar var jag på ett mexikanskt ställe som heter El Burro i stadsdelen Green Point. Det var min kompis Brevin som tog med mig dit och Fia hade även tipsat om att det var både gott och prisvärt. Hon hade rätt. Maten på restaurangerna i Kapstaden håller överlag bra kvalitet, men vissa ställen är såklart bättre än andra. Jag beställde in en linefish ceviche, kyckling-quesadillas och en riktigt god pineapple and chili margarita. Till efterrätt delade vi på churros. Det var riktigt gott kan jag lova. De har fyra krogar i och utanför Cape Town. Deras Taqueria uppe på Kloof Nek Road är perfekt för en lunch.

Billigt som tusan är det också. Hör (eller läs) på detta urplock från menyn:

Ett glas vin: ca 20-30 SEK
Förrätt: ca 30-60 SEK
Huvudrätt: ca 60-120 SEK
Dessert: ca 15 (!)-35 SEK
En drink: ca 30 SEK

Med andra ord; en trerätters middag + vin + drink = 95-160 svenska riksdaler.

Ja, jag vet. Det är orimligt billigt. Det är nästan så att jag skulle tjäna på att köpa en flygbiljett ner dit och gå på restaurang tio gånger. Såklart är det endast fördelaktigt för oss som kommer från länder där valutan är starkare än den lokala motsvarigheten. De stackars sydafrikanerna som är betalda i ZAR (South African Rand) har nog inte mycket över för att äta ute flera gånger i veckan, och skulle bli ruinerade om de åkte på semester i exempelvis Sverige. Tänk er om de betalar 22 rand för en kaffe, vilket är ca 13 kronor. I Sverige kostar en latte minst 30 kronor. I rand blir det 49. Galet!

Idag blev det inget restaurangbesök utan samma maträtt till lunch som till middag. Den senaste tiden har min aptit inte varit den bästa faktiskt så jag äter det som är enklast att tillaga. Det brukar bli så när jag grubblar lite för mycket, stressar eller på annat sätt rubbar livets stora cirkel. Jaja, sånt är livet. Den kommer väl tillbaka snart.


0

0 kommentarer

  • Caroline

    Åh, en blir ju jämt så ressugen av att läsa din blogg! Och jag och min nyblivne man ska åka till Rom här i oktober och jag researchar som en galning efter tips på restauranger, caféer, barer med bra aperitivo och allt (där det ingår mat och dryck i konceptet ????)!! Har läst dina tips från förra årets resa till Rom men undrar om du har fler tips som du inte skrivit i bloggen (och vill dela med dig av, såklart ????)? ha det gott och hoppas att du får en bra tisdag, kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.