Spain,  Travels

Vad är medvetet resande?

För en månad sedan bokade jag ännu en resa, som från början skulle ha delats med en till person. Tyvärr hade livet andra planer för mig men så kan det vara. Det är ingen mening att gråta över spilld mjölk när jag kan gå och köpa en ny förpackning. Det var en metafor då alltså, om någon missade det.

Jag bestämde mig hursomhelst för att åka ändå eftersom att resmålet är södra Spanien där min pappa och hans fru bor. Fem dagar vid Medelhavet har jag nu att se fram emot om mindre än två veckor. Inte alls fy skam ändå. En paus från februarikylan för att fylla på med vitamin D. Solsken, värme, majestätiska berg, palmer, avkoppling och återseende av två kära familjemedlemmar. Det är precis vad jag behöver. Jag är så tacksam för att jag har den möjligheten.

Nedan följer några bilder från den senaste resan dit för drygt ett år sedan. Då var jag och syrran där i mellandagarna.


Det finns inte mycket annat jag lägger så mycket pengar på som att resa och i dagens flygskam-samhälle så borde jag kanske… skämmas över det? Men jag reser inte bara för att komma bort utan för att utveckla min världssyn och träffa vänner eller familj. Jag tycker att det är viktigt att resa medvetet och inte bara för resandets skull. Att åka till en plats utan att få en känsla för eller reflektera över landets kultur känns så bortkastat i en värld som blir mer och mer uppblandad. Nationaliteter möter varandra överallt och ändå är det så lite vi vet om varandra. När det råder sådan stark övertygelse att just en specifik kultur eller norm är ”rätt”, tycker jag att det är ännu viktigare att resa med vidvinkel-linsen.

Tyvärr tycker ju inte engelsmännen det som bor just i den provinsen som jag ska besöka, hehe. Det är som små brittiska kolonier längs kusten med Sunday Roast och Full English Breakfasts. Fast det finns ju en charm med det också, någonstans.

Hur tänker du kring medvetet resande?

0 kommentarer

 • MarbellaTanten

  Absolut ingen skam över att flyga/resa då och då.
  Nu minns inte jag riktigt var din pappa bor … men har du vägarna förbi Marbella någon dag så hojta om du har lust att ta ett glas vin och ses 😃 .
  Är det torget i Casares jag ser på en bild? Så länge sedan jag var där men tycker känna igen. 😊

 • teruko

  Tänker väl lite som du (men är lite oviss om huruvida jag kanske ormulerar tänket så att det ska ”förenkla” mina val… ? Ska också till Spanien, till Albir på Costa Blanca, i 3 veckor från slutet av februari. Nära Alicante/Benidorm. Har läst att det är ett engelskt område. Samma som för dig? Kan ändå inte annat än njuta av tanken på sol, dukat bord frukost + middag, härliga promenader och utflykter . Önskar dig och oss fina upplevelser!

 • christinesstories

  Jag förstår hur du menar. Så är det nog för många. Spanien är alltid härligt. Jag älskar det bergiga landskapet, de glada och öppna människorna (både britterna och spanjorerna, haha!) och såklart klimatet. Och när du beskriver semestertillvaron på det viset så är jag väldigt glad över att ha den här resan att se fram emot 😉 Tack du, detsamma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.