Spain,  Vacation

Vacation continues

Semesterlivet fortsätter här nere på 35:e breddgraden. Igår kväll var vi ute och åt middag på en fiskrestaurang och efter det tog vi ett glas på en av de brittiska barerna i Puerto de la Duqesa. Det är britternas paradis här nere så på vissa ställen är det som att komma till en liten engelsk koloni med pubar som annonserar ut om deras ”Sunday Roast” eller ”English Breakfast”. På vissa barer finns det inte en spanjor i sikte utan det är som en sekt med säsongsturister och London-pensionärer som fått nog av regnet och flyttat till varmare breddgrader. Vi lyssnade lite på diverse folk sjunga karaoke på olika nivåer, men tog sedan en taxi hem strax innan elva och somnade ganska direkt efter att ha kommit hem.

Vi har varit iväg på utflykter två dagar i rad, och även om det varit väldigt trevligt och mysigt så tror jag att vi alla uppskattade att inte ha någon tid att vakna till idag. Jag och syrran sov till klockan tio och sedan låg vi kvar i en timme innan vi gick upp för att äta frukost. Vi två bestämde oss för att åka iväg själva i eftermiddag så att pappa får en paus från körandet. Han kan i stället sitta och titta på skidåkning i lugn och ro medan Ewa får läsa sin Zlatan-bok som hon fick i julklapp av mig. Här är några bilder från igår när vi började dagen med att gå på en marknad i närheten, och strax efter det åkte ner till ett ställe som heter Bolonia. På vägen hem stannade vi vid ett av utkiksplatserna där man ser rakt över till Afrika. Det var för disigt för att se Marockos kustremsa, men det går ändå att skåda konturerna av bergen där på andra sidan. Avståndet är ungefär lika nära som mellan Sverige och Danmark, fast i det här fallet så är det två olika kontinenter.

Nu väntar jag på att duschen ska bli ledig och sedan åker vi upp till Estepona. Om vi hinner och orkar blir det nog en tur till Marbella också. Det är lite kyligare idag än det varit de två föregående dagarna men solen skiner och temperaturen ligger på ungefär 12-13 grader.

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *