Weekend

Una pizza per favore!

 

 

Mina planer för fredagskvällen var från början att bara vara hemma och se en film. Sedan fick jag ett sms av Precious som undrade om jag ville ses efter jobbet och ta ett glas. Efter en lång och stressig vecka kändes det som att det var exakt det jag behövde. Det var det också. Rättare sagt var det vad vi båda behövde. Vin, pizza och en hel del skrattanfall. Så kan min fredagskväll beskrivas.

 

Vi bestämde oss för att testa en pizzeria som ligger ett stenkast från där jag bor. Låt er inte luras av neonskyltarna och de plastiga menyerna, för det här är en restaurang väl värd att besöka. Jag tog en Regina och det var bland de godaste pizzorna jag ätit. Ärligt talat förstår jag inte hur jag har kunnat bo mindre än 400 meter från den här restaurangen i 2,5 år utan att gå dit en enda gång. Ägarna är såklart italienare och får en verkligen att känna sig välkommen. Särskilt om man kan ett par ord italienska. ”Parli Italiano?!”, frågade han när vi sa ”grazie” då de gav oss vårt bord. Jag har fyra italienska kollegor så jag hör språket dagligen, men kan endast säga vissa ord och korta fraser, samt Parlo solo un po’ d’Italiano… Jag tror att jag ska försöka lära mig italienska till hösten. Det här med att lära sig nya språk, det är ju så kul!

 

Hur som helst har jag en känsla av att jag kommer gå dit igen väldigt snart. Tydligen ska deras lasagne vara riktigt god. Eftersom jag inte har någon ugn längre är det en maträtt jag inte skulle tacka nej till att bli serverad just nu.

 

La Gioconda, 1 rue Brochant (metro: Brochant eller buss 31/66)

 

 

0

0 kommentarer

  • Emelie

    Den lilla bit av pizza som syns på bilden ser verkligen inte fy skam ut..! Och nu när jag tittar närmare på bilden så tror jag bamnemig att jag gått förbi någon gång, haha!

  • Sandra

    Vad mysigt och gott det ser ut? Har en lite fråga, vet du några bra restauranger med bra fransk mat till ett bra pris? även gärna lite barnvänligt då mina två yngre bröder (11 år) ska med.

  • Sandra

    Vad mysigt och gott det ser ut? Har en lite fråga, vet du några bra restauranger med bra fransk mat till ett bra pris? även gärna lite barnvänligt då mina två yngre bröder (11 år) ska med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.