Italy

Un cappuccino, per favore.

IMG_2286 IMG_2433

IMG_2240 IMG_2413 IMG_2432

Mjölken är slut och jag är så kaffesugen. Jag kan inte dricka kaffe utan mjölk och socker. Eller, jag KAN men jag vill inte. Varje gång jag är hemma hos någon på fika eller middag så finns det ALDRIG socker till kaffet. Är jag den enda som dricker kaffe med socker i det här landet? Jag tror att jag får bege mig ut sen och hitta vätskepåfyllning. Just nu längtar jag efter en riktigt god cappuccino. Helst i Italien, men jag är ganska flexibel med den detaljen. Tur att det finns flera italienska kaféer här i Malmö. Jag kanske ska gå dit och skryta med mina nya italienska kunskaper. Jag laddade ner en språkapp och håller på att lära mig enklare fraser och ord. Un caffè macchiato, per favore. En kaffe med mjölk, tack. Questa è mia madre. Detta är min mamma. Det är typ vad jag lärt mig. Kanske ska öva lite till innan jag blir mallig med mina kunskaper?

Hursomhelst. Här har ni några bilder från Rom som inte visats på bloggen. Jag skulle så gärna vilja åka tillbaka dit. Helst av allt tidig höst. Det lär vara så härligt där i november när det är grått och kallt här. När vi var där i april var det så mycket turister. Kanske skulle det vara samma i november, men det känns som att de flesta åker till Rom på våren. Tänk att sitta på en uteservering och äta frukost i en tunn jacka? Det vore helt underbart. Kanske ska boka en resa? SAS har dessutom sista minuten-biljetter just nu. Förstår ni vilken tortyr det är att få sådana nyhetsbrev och veta att jag inte får lov att boka? Haha.

//Daydreaming about cappuccino, learning to speak Italian fluently and the beautiful streets of Rome. Btw, am I the only one drinking my coffee with sugar? I feel like it’s almost a sin nowadays. I guess I’m not as healthy as I should be.

0

0 kommentarer

  • Ikas USA

    Jag har inte socker i kaffet men MÅSTE ha mjölk. Något amerikanerna aldrig har hemma av någon anledning. Bara creamer eller pulvermjölk, urk!! Ja en riktigt god italiensk cappuchino… drömmen! 😊

  • Frida

    Haha going, du har ju alla italienskakunskaper som behövs 😉 Släng till ett ”ey?” efter varje mening samt lite handrörelser och du är fullärd! Jag kan inte dricka svart kaffe, måste ha mjölk, men fick i Italien alltid be dem att inte slänga i socker i min cappuccino!

  • christinestories

    Hahaha! Ja precis, jag över på mina italienska gester. Men det är enkelt, jag tar efter mina italienska vänner bara. Piece of cake! 😉 Ja att blir påtvingad socker i kaffet är lika jobbigt som att bli påtvingad kaffe utan socker och mjölk (för min del då).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.