Tips på fransk TV-serie!

Jag måste tipsa om en fransk serie jag börjat titta på. Den heter ”Vad hjärtat vill” (originaltitel: Plan Cœur) och finns på Netflix. Det är inte riktigt att den kan mätas med ”Ring min agent” men helt klart en underhållande serie. Dessutom utspelar det sig i Paris och det är ju aldrig fel att drömma sig bort lite på gatorna där med vackra fasader som visas i vinjetten. Plus det där typiskt franska vad gäller karaktärer, kultur och livsstil som är en frisk fläkt efter alla amerikanska serier just nu.

Serien handlar om Elsa, en singeltjej i 30-årsåldern med härligt knasig personlighet, som tillfälligt bor hemma hos sin pappa, jobbar i stadshuset (Hôtel de Ville) och trånar efter sin expojkvän. För att hjälpa henne komma över sitt ex så anlitar hennes ena tjejkompis en manlig prostituerad som hon ”av en slump” träffar på efter att ha blivit av med sin mobil under en utekväll. De går på några dejter och sedan börjar karusellen. Utöver det får man även följa hennes kompisgäng med deras kärlekshistorier och karriärer. Än så länge har jag bara sett tre avsnitt men jag gillar det. Det är roligt, igenkännande och välproducerat.

Jag upptäckte att det går att se den med franska undertexter också vilket. Det är snart 5 år sedan jag flyttade från Frankrike och jag vill inte tappa mina språkkunskaper så jag försöker hålla det vid liv på olika sätt.

Tyvärr får serien mig bara att sakna Paris ännu mer. Jag antar att det är en typ av självdestruktivitet? Fast utan farliga substanser.
Jag måste boka en ny resa dit snart. Just nu funderar jag på att åka dit i slutet på juni, början av juli. Då är det inte för varmt och de flesta av mina vänner har förhoppningsvis inte hunnit åka iväg på semester ännu.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen