Paris,  THROWBACK

#throwbackthursday Midsummer’s Eve in Parc Monceau

I år är första gången på nästan ett decennium som jag kommer fira traditionell Midsommarafton i Sverige. Jag har firat midsommar två gånger i London, fyra (eller fem?) gånger i Paris och om jag inte minns fel så var min senaste midsommarafton i Sverige 2008. Alltså 9 år sedan. Förra året var jag i Paris över midsommarhelgen och då hade jag, Natalie, Jean-Xavier, Annelie och en kompis till Annelie picknick i Parc Monceau. Resultatet av det ser ni i bilderna ovan. Jag hade köpt med Kalles Kaviar och sill, vilket blandades med rosévin och baguette. En fransk-svensk Midsummer Infusion, med andra ord. Det finkar det med.

Det blir i och för sig inte helt traditionellt i år heller för 4/6 av oss är utländska så det blir upp till mig och Louise att visa hur man dansar kring midsommarstången och sjunger nubbevisor. Själv ser jag mest av allt fram emot att göra en klassisk jordgubbstårta med perfekt vispad grädde och vaniljkräm mellan sockerkaks-lagren. Det har jag saknat alla dessa år.

0 kommentarer

  • Madeleine

    Perfekt vispad grädde? Vispa på lägre hastighet och när det börjar bli lite hårdare slår du med en ballongvisp det hårt. Då får du de där topparna och perfekt grädde! /fick tips från coachen (på riktigt. Från en bagare) Pass it forward!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.