Vardagslyx

That hotel breakfast

 

 

Jag hade gärna ätit den här goda hotellfrukosten, som jag stoppade i mig igår morse, idag igen. Perfekt stekt bacon och hembakat bröd. Dessutom det godaste kaffet jag druckit på länge. Ni anar inte som jag saknar gott kaffe på jobbet! Överlag undrar jag om det är någonting med vattnet i Köpenhamn (det smakar skit) som gör att kaffet inte får en god smak. Inte ens på Starbucks smakar det som det gör i alla andra städer. Jag dagdrömmer ibland om Nespresso-kaffet jag drack på mitt förra jobb.

 

För att lämna frukost och kaffe, så är jag tillbaka i civilisationen. Jag sitter på kontoret i Köpenhamn och undrar hur jag ska orka hålla mig vaken ända tills ikväll. Fyra dagars sömnbrist börjar göra sig påmind, och tyvärr blir det inte mycket vila i kväll heller eftersom jag måste packa, igen. Nej, nu måste jag gå ner till matsalen och göra mina kollegor sällskap till lunchen. 

 

 

0

0 kommentarer

 • Ellinor

  Hotellfrukost måste väl ändå vara bland det absolut bästa som finns! Älskar att kunna plocka ihop en tallrik med en massa godsaker och sedan kunna sitta ner i lugn och ro för att njuta av desamma. Långfrukost över lag är en lyx. Oh, vad sugen jag blev på detta nu. Undrar om jag inte skall ta och föreslå frukost ute "på salong" nu i helgen. Ha det gott! Kram

 • Andréa

  Tyckte aldrig att kaffet smakade dåligt när jag bodde i Köpenhamn (kanske för att jag lärde mig dricka kaffe där?). Däremot tycker jag det är svårt att få till bra kaffe i Malmö. Vattnet i Köpenhamn innehåller en hel del kalk, det kanske är det som gör skillnaden?

 • Eva

  Framförallt är vanligt kaffe så tunt och blaskigt i Danmark, när vi bor på hotell i DK så brukar jag ha med mig snabbkaffe av bra kvalitet så jag kan få lite tryck i kaffet. Ute på kaffebarer gäller att säga att man vill ha ett "dubbelt shot" annars smakar det mest mjölk, dessutom värmer de mjölken till för hög temp, så har du otur smakar det kokt mjölk och färgen på en latte är mest vitbeige. Dock har det skett viss bättring när man beställer cafe latte och cappucino det sista året, men inte överallt…..

 • Eva

  Ps. Är man van vid Zoegas kaffe och kaffeställen som Kaffebar, Solde och Noir i Malmö blir man lite kräsen när det gäller hur kaffet ska smaka. Ds

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.