Paris

Nobody puts Paris in a corner

 

 

Jag har en miljon bilder från mina år i Paris. Okej, kanske en lätt överdrivelse, men det är väldigt många i alla fall. Så jag har börjat fråga mig själv vad tusan jag ska göra av allihop. Det är ju faktiskt lite synd att de bara ska ligga på en hårddisk (som troligtvis kommer krasha inom den närmsta framtiden), så jag tror att jag ska framkalla dem faktiskt. Ett par stycken tänkte jag rama in i mindre format, men några ska jag förstora och sätta upp som tavlor. Nu är ju bara frågan – vilka är värda en plats på mina väggar?

 

Nedan är ett gäng foton som väcker minnen och känslor för mig.

Vilken bild tycker ni är finast? 

 

 

1. Ett foto jag tycker om riktigt mycket, då de där fåglarna verkligen ger den en speciell stämning som känns typiskt parisisk. Den är tagen vid metrostationen St Paul, i Marais.

 

2. Ett av mina absoluta favoritfotografier. Från Place de Vosges.

 

3. Även denna är en favorit och är tagen vid Place de la Victoire en kväll i maj 2012 när jag var på väg hem efter en afterwork tillsammans med vänner.

 

4. De charmiga båsen längs med Seine.

  

5. En bild från Jardin de Tuileries som togs i oktober när jag pluggade i Malmö och var på besök i Paris. Jag minns att jag kände mig så förbannat lycklig denna dagen.

 

6. Denna bilden är tagen i våras och det här är precis vid Alma-Marceau.

 

7. Den här togs under samma helg som bilden ovan från Tuileries. Här var jag på väg hem till Natalie och rakt fram ser ni rue St-Honoré.

 

8. The Iron Lady. Bilden är tagen från Place de la Concorde och är säkert fem år gammal.

 

9. Montmartre i solnedgången. Det här fotot tog jag under Fête de la Musique i somras.

 

10. Min favoritpark en härlig vårdag. Den här bilden är tagen 2010 när jag jobbade som barnflicka åt en familj som bodde i samma område som jag senare bodde tillsammans med C i. Den med tränat öga kanske kan se var detta är?

 

11. Om jag inte minns fel så är denna tagen i Paris 5e, nära Ile St Louis. Dock ser jag ju inte vad det står på gatuskylten…

 

12. En söndag 2013 när jag inte hade någonting att göra. Då tog jag en promenad i Montmartre. Så dök den här kyrkan upp. Jag tror inte att jag behöver berätta vilken det är, väl?

 

 

 

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.