France vs Sweden

Swedish with a Mexican twist

 

 

Jag och min fransman stekte upp de sista köttbullarna och åt en riktig festmåltid i lördags till lunch. Jag kunde inte sluta skratta när han smetade tacosås på sin portion. Ja, så kan man ju också äta det. Såklart.

Det är roligt det där hur fransmän äter svensk mat, eller anammar svensk kultur.

 

Som min svärmor som absolut älskar värmeljushållarna från Orrefors som min mamma gett till dem i present. Hon lägger värmeljus i dem och tänder dem när vi kommer över på middag. Självklart är taklampan tänd med en starkt sken över bordet också. Riktig mysstämning. Hon är så stolt över det varje gång så jag har inte hjärta att säga någonting. Eller när Christophe åt ost första gången och skar av med en kniv från sidan. Hallå! Så kan man ju inte göra. De får nog gå en Sverigekurs hos mig. Så kan jag på samma gång lära dem att inte hälsa på sina grannar och att man måste lägga alla varor med streckkoden åt rätt håll. Det senare är nämligen väldigt främmande för fransmän.

 

 

 
0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.