Cape Town Life

Sundowner

DSC_2824 DSC_2838

Tanken igår kväll var att åka upp till Table Mountain för solnedgången men det blev för sent för det. Även fast det är sommar här nu så går solen inte ner så sent som i Sverige utan vid halv åtta börjar det bli mörkt och sedan dröjer det inte länge förrän temperaturen sjunker typ 5 grader på bara några minuter. På den fronten är det som ni hör däremot inte mycket skillnad från svensk sommar. Vi ändrade planen till att åka till Queens Beach för en ”sundowner” med vin och picknick. Jag hade en tanke att låta mobilen vara men kunde inte låta bli att ta en bild för det var så vackert. Tänk om vi bara kunde njuta av stunden i stället för att dokumentera den? Jag skyller på mitt intresse för foto.

Efter det blev jag bjuden på riktigt god middag. Couscous med ugnsrostad butternut (typiskt för Sydafrika – HÄR kan du se vad det är för något), ugnsbakade körsbärstomater, chèvre och färsk spenat i olivolja. Det var så smarrigt att jag mmm:ade och aaah:ade mig genom måltiden. Ren och skär njutning. Det är onekligen bra med vänner som kan laga mat, hehe. Efter det var jag så mätt och somnade redan klockan tio. Jag minns inte ens sist jag gick och la mig så tidigt.

Ikväll är det First Thursday’s här i Kapstaden, ett event i stan som tar plats första torsdagen i varje månad. Då är det en massa happenings över hela stan på barer, restauranger och med gallerier som öppnar för diverse events. Det är min kompis Annas sista dagar i stan innan hon åker hem till Tyskland så vi ska in tillsammans och kolla in vad som händer.

 

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.