Paris

Snart ses vi igen

Jag kan lika gärna avverka några Paris-bilder innan jag fyller på med ännu fler. Någon som kan se var någonstans dessa foton är tagna? Del av stan eller rent av exakt plats. Den som har rätt får… eh… äran.

Ikväll måste jag börja packa så att det mesta är klart på lördag för då slipper jag stressa med allt i sista stund. Jag är complètement redo för att åka tillbaka till mitt Paris. För den som lyckats missa det. Vilket inte är helt svårt kanske eftersom att det är det enda jag tjatat om den senaste månaden. Sorry not sorry. Inte ens de utlovade 6 graderna och 11 mm regn i veckan kan förstöra min glädje. Fårskinnstofflorna, varma ullkläder, paraply och mössa får följa med i bagaget. Jag menar, sex grader och regn i Paris är ändå bättre än tio grader och stormbyar i Malmö. Det mesta är egentligen bättre än södra Sverige i slutet på oktober.

Det ska bli spännande att se hur det ser ut nu efter 1,5 år. Så länge har jag inte varit från Paris sedan första gången jag flyttade dit våren 2009. Kommer jag glömma bort mig och beställa en café au lait i stället för en crème? Åka vilse i metro-systemet? Bli rånad på mobilen för att jag ser ut som en blåögd turist? Det återstår att se. Det enda jag är någorlunda säker på är att jag kommer känna mig hemma. Paris är alltid Paris, oavsett vad som förnyas, förändras eller försvinner. Same same but different, som det heter. Ordflödet kommer snabbt tillbaka och efter ett par dagar börjar jag åter igen minnas vilka bussar jag ska ta för att komma till rätt del av stan. Kanske har de kommit åtminstone halvvägs i utbyggnaden av metrolinje 14 som påbörjades för sådär fem år sedan. Det återstår att se.

Ni får i alla fall följa med i veckan! Kul va? Både datorn och kameran åker med, bien sûr.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.