C'est la vie

Smoothie

Igår köpte Christophe en liten minimixer till mig, så idag gjorde jag en smoothie till frukost. Tyvärr är yogurten här antingen naturell och jättesur (någon som vet någon naturell yogurt som är lite mildare?!) eller så är det vaniljyogurt som är jättesöt och typ smakar vaniljglass. I Sverige använde jag alltid vaniljyogurt men den är ju mycket mildare i smaken. Jag skulle vilja hitta något mellanting mellan sur naturell yogurt och supersöt vaniljyogurt. Jag fick hur som helst ösa på med socker och honung.

Nu ska jag jobba lite på mitt examensarbete och senare tänkte vi åka bort till någon park och sätta oss med varsin bok. Precis som igår är det varmt (för att vara mars) och fint väder.

0

0 kommentarer

  • Maria

    Jag brukar köpa yaourt brassé, naturell alltså. Vet inte om det finns på alla affärer men på Carrefour iaf. Mycket godare än vanlig yoghurt, den är lite mer som svensk!

  • Maria

    Nu såg jag din kommentar också. Alltså nej, så är det inte. Du har missuppfattat hur man ska använda det, precis som så många andra:) Man använder "hen" när man inte vet vad personen har för kön, eller när det inte har någon betydelse. Det är helt enkelt till för att förenkla och göra en text mer lättläst eller vad man ska säga. Ska försöka komma på något bra exempel, låt säga att du läser en text om ett brott som begåtts och ingen vet om det är en man eller kvinna som är gärningsman. Istället för att då skriva "personen" eller "han eller hon" hela tiden så kan man skriva "hen". Det handlar inte om att man ska kalla alla för hen, det vore ju löjligt! Hoppas du fattar min förklaring… Jag tycker det kan vara rätt praktiskt i skrift men det är inget jag kommer använda mig av i tal. Det handlar ju om vana och man gör ju såklart precis som man vill, ingen tvingar en att använda det! 😊

  • Maria

    Och (nu spammar jag ditt kommentarsfält, hehe) anledningen till att det ens blivit en debatt om det här och att folk blir så OTROLIGT upprörda är för att de helt enkelt missuppfattat hela grejen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.