Vardagslyx

Sea view breakfast

Jag började min måndag på samma vis som i fredags. Frukost-matsäck vid vattnet. Den här gången med syrran. Jag fixade kaffe, kokade ägg, förberedde chiapudding och så köpte Julia med juice och frukt. Det är så mysigt att starta dagen så. Vardagslyx på hög nivå. Särskilt med en av mina favoritpersoner. Vi är olika med mycket vilket ibland leder till hetsiga diskussioner. För att inte tala om att de sju åren mellan oss ibland visar sig i form av oförståelse eller förutfattade meningar. Ibland glömmer vi båda bort att vi faktiskt inte är samma personer som vi var när vi var yngre. Vi har både mognat och förändrats med tiden. Ett beteende som var väldigt tydligt för 10 år sedan är blott ett blekt minne av det förflutna. Ändå ser vi bara det och inte utvecklingen sedan dess, så ibland är det skönt att vi båda är så pass öppna för att lyssna och se utanför ”the box”. Jag är så himla glad att ha en syster som hon.

Strax efter lunch cyklade vi bort till Slottsparkens trädgårdskafé och åt lunch med mamma. Tyvärr verkar det inte vara stället att äta lunch på. 95 kronor för en tråkig nudelsallad (med väldigt lite nudlar i) och torr kyckling kändes allt annat än prisvärt. Deras fika är helt kanon däremot så det är nog bättre att hålla sig till det. Dessutom är det mysigt att sitta där så det vägde upp besvikelsen lite. Nu på eftermiddagen gjorde jag en islatte och lite mellanmål som jag åt ute på gården medan jag läste lite.

Jag känner faktiskt att jag fått lite för mycket sol idag så i morgon tänker jag ta en paus och hålla mig i skuggan. Dessutom behöver jag träna för det har jag skjutit upp i en vecka. Visst att jag har cyklat väldigt mycket de senaste dagarna (jag bor ändå 5 kilometer från havet) men ett rejält träningspass är nog var jag behöver just nu. Så det tänker jag satsa på i morgon.

Några vänner till mig skulle på något event senare i kväll men jag vet verkligen inte om jag orkar ta mig iväg någonstans mer idag. För tillfället har jag mer lust att ligga i soffan och fortsätta med femte säsongen av Suits. Nu ska jag tina upp lite räkor medan jag drar en repa med dammsugaren.

//My Monday morning started off the same way as last Friday; with a sea view breakfast. This time with my dear sister. We don’t always see eye to eye about everything, but even though we sometimes end up discussing different opinions, I really appreciate having her in my life. Even though she’s younger than me we can hang out and have a lot of fun together. When not one of us is pms:ing and the other one is sick or hungry. Haha! Efter lunch we went to the garden café in Slottsparken to meet up with mom and eat something. Unfortunately the coffee and cakes are better than the food. This little salad with some dry chicken was 95SEK. Not really worth it. 

After I got home I made an ice coffee and sat in the garden for a while, reading in the shade. I feel like I’ve gotten a bit too much sun today so tomorrow I’m taking a break from it and going to aim for a workout session at the gym instead. It’s been too long. Haven’t decided yet whether I should meet up with some friends later on or just stay in and watch Suits. The second alternative seems more appealing right now to be honest. While deciding what to do with my evening, I’m gonna prepare dinner and do a little vacuuming. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.