Weekend

Roses

Pappa och Ewa är tillbaka på svensk mark så jag bjöd in dem på fika hos mig i förmiddags. De har som sagt flyttat till Spanien på heltid (där jag och syrran hälsade på dem i julas – vilket går att läsa om bland annat här och här), men kommer vara i Sverige över sommaren. De ska renovera ett fritidshus på söderåsen så jag räknar med att hänga där när de börjar bli klara för inflyttning.

Förutom fikabröd dök de upp med den här fina buketten med ceriserosa rosor. Så gulligt av dem. Jag köper inte så ofta buketter för jag tycker oftast att det är lite slöseri med pengar (att jag är dumsnål är nog en av mina sämsta respektive bästa egenskaper) för någonting som ändå vissnar efter några dagar. Fast det kan ju ha att göra med mina bristfälliga botaniska kunskaper. Ewa frågade om hon skulle fixa till dem, som om hon kunde mina tankar som förvirrat undrade hur man egentligen får snittblommor att överleva. Jag är inte direkt känd för att ha gröna fingrar. Helt plötsligt såg de ut som en bukett man köper hos en dyr florist snarare än på Willy’s.

När päronen dragit vidare åkte jag bort till Mobilia. Jag skulle egentligen till Jysk men hamnade även på Åhléns och H&M. Vad jag köpte får jag visa sedan. Planen att köpa ett sängbord gick inte som jag hade tänkt för det jag hade sett online såg ganska billigt ut IRL. Så jag skippade det. Fick ärligt talat lite ångest för att jag hade åkt iväg från början och egentligen borde tvättat/vilat/sorterat papper/sökt jobb. Vem orkar gå i butiker både lördag och söndag en lönehelg? Nej någon måtta får det vara. Vilket jag kände efter att jag i en millisekund övervägde att provligga sängar på Jysk. Jag blev matt bara av den millisekundlånga tanken. Så jag åkte hem och drack iskaffe i sängen medan jag tittade på några avsnitt av serien Easy. När jag har bäddat sängen med nya lakan är det inte mycket kvar av dagen än tandborstning och pyjamasparty. Fast utan det där med partyt då. Bara pyjamas.

I övrigt har helgen varit riktigt trevlig. Lugn och mysig, men samtidigt lite festlig. Spontant blandat med ett par förbokade planer. Kompistid och egentid. En bra mix helt enkelt. Precis som jag gillar att ha det.

Natti natti!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.