Weekend

Quality time

Jag ska berätta om min söndag innan jag går över till den här veckan. Efter träningen slängde jag i mig lite äggröra och lax, sedan promenerade jag 450 meter bort till min kompis Gabriella. Hon flyttade nyligen in i sin nyköpta lägenhet och den ligger alltså ett par kvarter från min lya. Vi åt morotskaka, drack kaffe och pratade om i-landsproblem. Ibland får man göra det, bara det inte blir för ofta. Två timmar flög iväg och jag var tvungen att bege mig vidare.

Linda var i Malmö på en snabbvisit och vi hade bokat in att ses på eftermiddagen. Eftersom att vädret var tråkigt så bestämde jag att det bästa nog var att söka sig till ett ställe som har alla de där kriterierna som både jag och Linda går efter. Mysigt, sköna soffor, inte för hög musik och gärna något snacks att äta. Det fick bli MJ’s som har en väldigt mysig loungebar i sin lobby där vi bokstavligt talat stängde av oss skorna och kröp upp i varsin fåtölj. Linda åt upp alla karameller i skålen på receptionsdisken och jag drack en halv termos med starkt kaffe (vilket resulterade i att jag sen inte kunde sova). Där satt vi i ett par timmar medan vi avhandlade allt det vi inte hunnit prata om sedan jag var i Stockholm i höstas. Plus lite till såklart, som vanligt. Jag älskar Linda för hennes totalt opretentiösa, ärliga och självdistanserade inställning till livet. Hon är en av få personer som kan få mig att skratta så jag gråter utan att ens försöka göra sig rolig. Oftast bara genom att berätta om någonting pinsamt hon varit med om. I’ll never kiss and tell, of course.

Vid halv åtta skildes vi åt och medan hon hoppade på ett kvällståg tillbaka till Stockholm, så tog jag bussen hem. Det var en kort, men kvalitativ träff vilket är minst lika uppskattat när ens vänner bor på olika platser i Sverige eller utomlands.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.