Cape Town Surroundings

Pingvinspaning i Simon’s Town

I lördags kände jag mig lite deppig och ville mest av allt bara ligga i sängen hela dagen och stirra upp i taket, men blev övertalad av Celina och följa med henne och Anna till Simon’s Town. Det tog ett tag att komma ur den där negativa tankeverksamheten – med hjärnspöken som försöker bryta ner mig – men efter en timmes lång tågresa kom vi fram till vår destination och tack vare deras positiva energi började jag så småningom känna mig bättre. Ibland beror verkligen allting på vilket sällskap man är i. Jag är så tacksam för Annas positiva energi och förmåga att lyfta upp andra människor. Det är en sådan fin egenskap tycker jag. Även om vi inte känt varandra länge så är jag så glad för hennes vänskap. Det får mig att sakna mina nära och kära lite mindre (fast ni ska veta att jag saknar er så mycket ibland, även om jag är dålig på att höra av mig så tänker jag på varenda en av er nästan varje dag <3). Celinas humor som fick mig att dra på mungiporna trots att jag kände gråten i halsen var även den väldigt uppskattad.

Hursomhelst så spenderade vi dagen med att strosa runt i hamnen, fika på ett väldigt mysigt kafé, ligga en stund på stranden, fotografera de gulliga pingvinerna och njuta av värmen.

Boulders Beach är känt för kolonin av afrikanska pingviner och det är mest på grund av det som folk åker dit. Vattnet är varmare på den sidan på grund av att havet tillhör Indiska Oceanen. Det är fortfarande ganska kallt, men inte så att fötterna fryser till is. Tyvärr tog jag inte med bikinin så det blev inget badande för min del, men jag hade en riktigt bra dag ändå.

Jag tycker förresten verkligen om bilden här nedan med pojken som sitter på klippan och så pingvinen som står upp och iakttar honom. Det ser så fint ut på något vis. De är onekligen söta där de vaggar fram och tillbaka, men vem älskar inte pingviner efter att ha sett Happy Feet?

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.