Restaurants/Bars/Cafes in Paris

Perfectly Pink

 

 

I mitt område finns det nu ett ganska stort urval av barer och caféer. Det växer hela tiden och nästan varje månad öppnar någonting nytt upp.

 

Ett ställe jag och C brukar gå till för en apéro på uteserveringen varma dagar är Félix Café som ligger precis vid Square des Batignolles (på andra sidan parken om man kommer från rue Cardinet) i slutet av rue des Moines. En bar med ganska kitchig stil. Mycket färg och rolig inredning. Det är inget extraordinärt men absolut värt ett besök om man vill gå till ett ställe som mestadels besöks av fransmän och inte amerikanare och japaner.

 

 

 
0

0 kommentarer

  • Bella

    Åh ser hur mysigt ut som helst. Jag skulle också verkligen vilja bo utomlands. Har aldrig besökt Paris, (bortsett från en mellanlandning med flyget) och skulle jättegärna vilja åka dit. Är det som många säger att de är väldigt dåliga på engelska eller är det bara en fördom?

  • Christine&Paris

    Det beror på generation och hur pass hög utbildning de har. Unga pratar oftast alla engelska, någorlunda bra, medans äldre ofta knappt kan prata engelska. Unga som inte har någon högre utbildning och som inte är parisare från början pratar ofta dålig engelska. Sedan hör de ju sällan engelska på TV och film som vi gör (eftersom allt är dubbat) så de har ju många gånger ett hemskt uttal. "Ziz otel is baj ze bitch", typ så, hehe. I början uttalade min kille cow, kåaw. Förstod sen att det var för att cowboy uttalas kåawboy. Samma sak med allowed, som han uttalar allåad 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.