In the kitchen

Pasta med räkor och sparris


Jag hade på timjan på slutet men det var faktiskt inte så gott..

Jag tänkte att jag skulle dela med mig av ett recept eftersom många av er verkar uppskatta det. Igår gjorde jag en pasta med räkor som blev riktigt god.

Du behöver:

Räkor (jag använde billiga från Picard men man kan ju köpa större lyxigare med)
Crème fraiche
Purjolök
1 tomat
Tomatpuré eller tomatsås utan bitar
Grön sparris
Paprikapulver
Vitlök
Salt
Vitt vin eller vitt matlagningsvin
Citronpeppar
(det finns kanske bara i Sverige så man kan ju pressa lite citron över om man inte kan få tag på det)
Vanlig peppar

Gör såhär:

Hacka purjolöken och tomaten och bryn det i en lite högre stekpanna i matfett (jag brukar blanda smör och olivolja) på låg värme. Skär små bitar av sparrisern och lägg i. När det fått lite färg pressar ni i lite vitlök (efter behag här men 1 brukar räcka när det handlar om sådan mat), saltar, pepprar, har i citronpeppar och paprikapulver. Lägg i räkorna och höj värmen, låt det fräsa lite. Häll nu på vinet (ca 1-1,5 dl) och låt det nu puttra i 5-10 minuter. Blanda i tomatsåsen och ca halva burken creme fraiche. Rör runt i fem minuter.

Serveras till pasta och med lite parmesanost ovanpå. Bon apetit!

Ps, jag lagar aldrig mat efter mått så ni får smaka av då och då för jag har inga exakta mått att ge er.
Häll inte på för mycket på en gång!

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.