Paris

Paris Daydream

 

Paris finns i mina tankar idag, vilket ju är tur för er som varje dag hoppas på att komma in här och få er en dos av Paris eller Frankrike. Det får mig nämligen att vilja gå tillbaka i arkivet och dagdrömma om min forna hemstad. Det här torget ligger ett stenkast från rue de Rivoli, en av Paris mest turisttäta gata. Ändå är denna lilla plats som en oas från myllret och shoppinggalna japaner (det låter kanske fördomsfullt, men de är verkligen shoppinggalna). På det här torget ligger ett par mysiga brasserier och restauranger i en typisk parisisk stil. Ni vet kypare som knappt pratar någon engelska, stammisar som sitter för sig själv och dricker en espresso medan de bläddrar i Le Monde och ett gäng unga kompisar som tar ett glas vin och skvallrar om helgens bravader – ”c’était ouf, je te jure!”

 

Jag har precis avslutat ett samtal med dansk Skat eftersom de av misstag hade dragit 55 % skatt från min maj-lön. Höll på att sätta förmiddagskaffet i halsen när jag fick min lönespecifikation. Som tur var så kunde det lösa sig rätt så snabbt och dessutom visade det att jag inte fått reseavdraget för 2015 vilket innebar mindre nettolön. Så nu blev det fixat också. Katching! Tur att det inte fungerar som i Frankrike. Då hade jag väl fått skicka in typ 15 dokument och göra sådär femtioelva besök på Service Impôts. Vive Danemark!

 

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.