Nice

Organic lunch in Nice

IMG_4450 IMG_4457

IMG_4456 IMG_4455IMG_4454

God förmiddag på er mina vänner. Hur mår ni denna måndag? Själv drömde jag konstiga drömmar och vaknade i ett något förvirrat tillstånd. Jag antar att jag har lite för många tankar i huvudet, men i det stora hela så är det faktiskt övervägande positivt. Även om jag snoozade lite för länge, så har jag inte alls samma likgiltighet i kroppen som jag hade förra veckan. Just nu känns det snarare som att jag ser saker mer klart. Det enda jag behöver nu är att få ordning på allt. Så jag gör mitt bästa för att fokusera, planera och tänka framåt. Jag har spenderat min förmiddag med att maila olika personer, ordna med praktiska saker och så har jag bokat in ett möte som förmodligen kommer ge mig en boost i rätt riktning.

Nu ska jag bocka av och komplettera min todo-lista innan jag diskar efter frukosten och ordnar lite lunch. I eftermiddag tänkte jag sätta mig på något kafé och jobba. Det är så lätt att hitta annat att lägga sin tid på här hemma.

På tal om lunch så måste jag tipsa om en restaurang i Nice som jag stötte på av en slump. En kort promenad från shoppinggatans turistmassa så hittar man À Table. En gömd liten pärla som min kompis Stina skulle jubla över. Allt är nämligen ekologiskt (förutom kaffet), och det finns massor med alternativ för vegetarianer, glutenallergiker samt laktoskänsliga. Allt är hemlagat, eller som det heter på franska ”fait maison” – och görs av en trevlig äldre dam som även är ägare till den enkla men genomtänkta lunchrestaurangen. Dessutom är det så uppfriskande att komma till ett matställe där menyn inte är översatt till fem olika språk. För er som inte pratar eller förstår franska så fungerar det utmärkt att beställa med hjälp av en ordbok, och sedan peka på menyn.

//I’ve spend my morning checking off my todo list, sending emails and setting up a meeting for later this week. I’m trying to focus on what’s important and look ahead. Life is like an open book. I just have to pick a page. Now I’m gonna do the dishes, make some lunch and this afternoon I’ll probably go to a cafe to work some there. It’s easy to find other things to do when you’re at home that steals your attention. 

Speaking of lunch. When I was in Nice, I stumbled upon this nice little lunch restaurant. They make everything themselves and everything – except the coffee – is organic. There are also lots of options for vegetarians and people with allergies to lactose and gluten. The best part? The menu is in French and not English/Spanish/Japanese/German… etc etc. That is always a good sign.

À Table is located on 11 rue du Congres and is open every weekday from 12pm to 3.30pm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.