Roadtrip in South Africa

Off the grid

IMG_20161217_195044

DSC_1723

Här kommer en snabb uppdatering från ett hostel i den lilla byn Hogsback i Sydafrika. Vi kom hit sent i fredags kväll efter att ha kört heeelt off road för att GPS:en gav oss fel rutt. Det var tur att vi hade en bil som är gjord för dessa vägar och en ganska stor dos humor så att vi kunde skratta åt det. Som när vi kör mitt ute i ingenstans utan täckning på mobilen och kommer fram till en låst grind så att vi inte kan köra vidare. Vi snackar Afrika på riktigt med dirt roads där man får sicksacka mellan hålen i vägen. Camille – som är från Australien – vet hur man kör ”in the outback” så jag var inte orolig över hennes körning. Däremot blev jag lite nervös när vi körde i mörkret på en riktigt svår väg med ett stup rakt ner på ena sidan, eller när en bil med några skumma människor står vid vägen och vi bara ”lock all doors and drive!”. Man ska egentligen undvika att köra i mörkret här men vi hade inte direkt något val. Vi lämnade Kapstaden klockan halv sex på morgonen och kom fram tio på kvällen. Haha, helt galet!

Igår drog jag, Erica och Nicky iväg på en hike för att ta oss till ett vattenfall. Det skulle tydligen ta 1.5 timme dit och tillbaka. En och en halv timme my ass säger jag bara. Vi drog vid elva och kom tillbaka vid tre. Sjukt varmt var det dessutom, men det var en otroligt vacker miljö så ändå värt det.

Jag vet inte varför men detta var de enda två bilderna jag kunde ladda upp från mobilen. På första ligger jag på en soffa på backpacker-stället vi bor på och chillar med popcorn under en filt. Det är så skönt avslappnat här. Det är väldigt enkelt ställe och Eco-friendly så all mat komposteras, det finns bara utedass, ingen el på rummen och duschen är utomhus. Off the grid med andra ord. Alla äter ihop, hänger på altanen och det finns ursöta kattungar. Som den andra visar. På Instagram uppdaterar jag mer så följ mig gärna där. Jag kan inte länka till mitt konto men du hittar länken till min Instagram uppe i menyn, annars heter jag christines_stories.

Vi hörs när jag har möjlighet att uppdatera igen. Ha det fint så länge!

0 kommentarer

  • Amina

    Skönt att det har blivit lite vändning på det nu. De senaste inläggen är så härliga att läsa. Blir så glad för din skull 😊 och lite avis på kattungegoset. Det måste på riktigt vara över 10 år sedan jag fick gosa med en minikatt… Minns det inte ens ;(

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.