Things I like

Nya tag

Jag vill verkligen skriva fyndiga och intressanta inlägg här men jag har så svårt att få ner mina tankar i litterärt format just för tillfället. Skrivkramp eller pms, vad det nu än är så är resultatet ren och skär frustration. Jag vill så gärna finna skrivglädjen igen. Så som jag brukade känna innan när orden flödade.

Den här veckan har jag varit en ganska sorglig version av mig själv. Ängslig, velig, uppretad och självömkande. Sådär så att jag haft lust att slänga ner mig i en isvak (det finns inte så många av dem här i Malmö denna tiden på året bara), ge mig själv en lavett och bestämt gorma ”get yourself together, you wimp!”. Lyckligtvis valde jag den mer rationella vägen och var lite extra snäll mot mig själv för det är nog vad jag egentligen behöver. Obefogad självkritik har aldrig gjort någon gott här i livet.

Oh well. Nya tag nu. Jag var ute och svirade igår kväll (jag drack förvisso bara ett glas vin men det räckte tydligen för att vakna med huvudvärk) med Louise och hennes kompis Erik. Jag somnade lite för sent, men det var en rolig kväll. Först jazzkonsert på Moriskans Trädgård och sedan cyklade vi in till Stortorget och lyssnade på Jill Johnson som spelade. Det är inte riktigt min typ av musik men jäklar vad den kvinnan kan sjunga. Malmöfestivalen började nämligen igår så nu har vi en massa gratiskonserter att se fram emot en vecka framåt. Ikväll ska vi in och se Veronica Maggio vilket jag ser fram emot. Jag var inte så förtjust i hennes musik innan men har de senaste åren börjat gilla det mer. ”Snälla bli min” är en av de finaste låtarna jag vet.

Hursomhelst så vaknade jag på mycket bättre humör idag än genomsnittet för den gångna veckan. Jag fick till och med fram ett helt blogginlägg! Jag ska hänga lite med mamma i eftermiddag så nu måste jag göra mig redo för att möta upp med henne.

Jag bjuder på bilder från en annan fredagskväll för ett par veckor sedan som inte sett dagens ljus. Vin och solnedgång i Västra Hamnen och sedan nattkafé i Slottsparken. Väldigt trevligt det med.


Jag kommer leva på dessa sommarminnen i januari.

0 kommentarer

  • artist

    Skrivkramp är tyvärr något alla vi skribenter lider av i bland. Men lusten att skriva kommer alltid tillbaka.
    Jag såg att Folkuniversitetet har en ettårig författarutbildning som är på heltid och är CSN berättigad. Både distans och i klassrum. Tänkte i några naiva ögonblick att jag kanske ska gå den. Men min grej är väl mer journalistiskt skrivande, skrivande i blogg eller dagboksform eller dikter. Men alltid kul att få känna inspiration. Fast man måste väl inse sina begränsningar i bland.
    Ha en fin fortsatt dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.