Nothing but yourself

Jag kom nyss hem från en fest med en massa gamla vänner och bekanta. Men även med nya och trevliga ansikten som jag hade trevliga och intressanta pratstunder med. Dessutom vann nästan vårt lag i gissa låt/artist frågeleken. Vår ena lagkamrat var tyvärr inte så lojal utan svek oss för motståndarlaget 😉

Det känns så konstigt att vara tillbaka i Sverige. Man kommer in i den gamla världen igen. Även om allt är detsamma så har ändå ett år gått. Alla fester, interna skämt, roliga anekdoter som folk delat, och nya jobb eller utbildningar har man ingen koll på. Men vet inte vilka som fortfarande är ens riktiga vänner och vilka som pratar om saker bakom ryggen istället för att ta det face to face. Men så har det varit i tio år. Varför förändra sig och växa upp när man kan springa i samma jävla ekorrhjul?

Ibland undrar jag om vissa människor har svårt att hantera när andra förändras. Som att verkligheten kommer och biter dem i arslet lite för snabbt. ”Moderaterna? Ja men du röstade ju på vänstern förra valet? Är det bara för att hon/han tycker så” Jo fast 4 år har gått. Det finns de som kan ändra åsikt eller prioriteringar.
En liten förändring och ”oj gud vad KNÄPPT”. Bara för att någon erbjuder sig att hjälpa till så tror en annan att den gör sig till. Bara för att någon som aldrig burit converse börjar göra det så försöker den vara cool. Bara för att man tappar en dialekt så är det ”månadens snackis” och personen försöker vara något. ”Vem tror du att du är liksom?” tänker de. Eller så bara mognar man eller ändrar åsikt. Kanske hittar man tillbaka till sig själv. Allting är inte alltid bara svart eller vitt och även om man har samma personlighet så betyder inte det att man kommer stå och stampa i samma mönster hela livet.

Jag blir så trött. Snälla ni som läser som känner igen er, tänk efter ibland. Ingen är perfekt och bara för att de är annorlunda eller förändras till något ni inte är vana vid, så var inte trångsinta och älta inte. Det är så jäkla mycket trevligare med människor som är öppensinnade och accepterande.

Såklart kan man skämta om saker och ting men att spekulera och ha en massa starka åsikter om saker man inte vet någonting om, det är bara slöseri med tid innan man har fakta svart på vitt. Eller berättad.

Nu kastar jag in handduken. Jag är som tur är spiknykter men ska upp ganska tidigt ändå i morgon. Och nu lockar sängen!

Men jag önskar så att du var här nu. Du är finast mi amore ♥

0 reaktioner på ”Nothing but yourself”

  1. Jag känner verkligen igen det där… Allting ska vara stabilt här i Sverige, ingen får någonsin ändras eller bete sig annorlunda. Upplevde precis en sådan krock när jag flyttade hem efter ett år i USA och det kändes ganska deprimerande faktiskt. Bra att du uppmärksammar fenomenet! I övrigt dröjer det två månader tills jag får se min kärlek… Att få möjligheten att ses bara två gånger på ett år är helt sjukt, men det måste gå att genomleva. Är man kär så är man! 😉 Du vet ju hur det är…

  2. Men människor förändras genom åren…Tänk du som varit i paris ett bra tag du har säkert förändrats lite 😊 En del av personligheten har ma kvar men man mognar 😊

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen