Stockholm

Never again


På middagen. Jag blev överlycklig för potatissalladen… det saknar jag i Paris!


Moi


Det var 11 våningar på båten. Den var faktiskt väldigt fin och stor. Fick mig att tänka på Rederiet, haha! Inte minst plingande hissdörrarna 🙂


HyttenTvå drinkar som på ”trubadur-puben”


Middagsbufféen var ganska okej ändå. Detta var vad jag plockade på mig från förrättsbordet.

Hemma igen på fastlandet efter ett minst sagt speciellt dygn på havet. Jag hade lite högre förväntningar på Finlandsfärja. Eller ja, alltså. Jag hade förväntningar överhuvudtaget. Never more säger jag bara.
Båten var full med
1. Småbarnsfamiljer
2. Pensionärer 
3. Hillbillys från typ Motala, Örebro, Trollhättan, Sala… etc etc.
4. Aspackade 45-åringar som raggade hejvilt på allt som rörde sig.
Ja ni fattar kanske? Jag fick dessutom världens jävla magknip(som alltid när jag kommer till Sverige så sätts magkatarren igång i systemet, nog pga mijlöombyten och för att man slappnar av..) som höll i sig hela kvällen. och det blev ju inte direkt bättre av en fet buffé och massa billigt vin.

Och folk hade ju verkligen INGEN stil. Det var som hämtat ur en svensk film om ett litet samhälle i norrland där utvecklingen i 3 år försenad. Eller något sådant. Och alla var så pinsamma. Och så högtalarmeddelandena som talade om att ”nu är klockan 22.00 och den andra sittningen är över”. Och kärringen i hissen som öppet talade om att ”nej usch muslimer får inte plats” när tre mörkhyade män gick in. Det fick mig att tänka ”kanske är Sverige för litet efter ett år i Paris?”. Kunde faktiskt inte hålla mig där och sa högt och tydligt när de skulle gå ut att ”på den här båten får det inte plats med rasister”. Haha!

Är det inte kyshigt liksom? Rasistkärringar och allmänt meddelande om att man nu får avsluta sin mat och gå för de ska duka inför frukosten.

Slutsats? Åk inte på Finlandskryssning om du är storstadsbo/bott i större stad utomlands. Det blir inte kul då…
Fast det är klart. Typ 10 % av resenärerna var storstadsmänniskor som jag och Jannike. Och vi fick resan gratis + frukostbuffé. Och det var ändå trevligt att åka på en liten miniresa mitt i veckan.
Nu ser jag dock VERKLIGEN framemot festen på lördag med normalt folk i min ålder, haha!

Nu ska jag ta en dusch. Ikväll skulle jag åkt till min kusin som bor i en förort till Stockholm för middag, men det kom något i vägen så vi ska istället ses lite senare för ett glas på lämpligt ställe här på söder. Blir lika trevligt. Inatt bor jag hos Elsa, tills på lördag. Måste passa på att hänga med henne med 🙂

0 kommentarer

  • Ellinor

    Du är i alla fall en erfarenhet rikare och får se det som en liten minisemester eller något i den stilen 😉

    Hoppas att resten av din vistelse blir till desto större belåtenhet.

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.