Natten mellan november och december

I fredags hade vi julmiddag med jobbet. Det var på Grand här i Malmö som vi höll till. Vi åt hjortfilé, drack vin och diskuterade vitt och brett om livets stora gåtor. Djupa och filosofiska diskussioner om politik, svensk kultur, utländsk kultur, relationer, ödet vs. slumpen och annat som jag inte riktigt kommer ihåg. När det väl kommer på tapeten får man knappt stopp på mig. Jag kan absolut kallprata och är ganska bra på att mingla runt med olika typer av människor, men blir lätt uttråkad om konversationerna blir för ytliga och intetsägande. Då tappar jag fokus och börjar sväva bort i tankarna. Jag gillar att utmana normer, få människor att säga vad de egentligen tycker och höra deras livshistorier. Våra filosofiska diskussionsämnen passade ganska bra in där på Grand bland kulturnördar och Millenist-hipsters. Det är synd bara att det där stället har världens långsammaste bartenders. Det är helt omöjligt att få till en beställning vilket drar ner betyget avsevärt. Väldigt synd nu när de gjort om och ordnat möjlighet till riktigt trevligt barhäng.

Dessa trasor drog jag på mig när jag hade tagit en powernap och tvättat det flottigt stripiga håret jag gått runt med på jobbet. Jag kände mig faktiskt riktigt fin så därför blev det förevigat i min stökiga lägenhet natten mellan november och december 2018. Ni får ursäkta denna narcissism light här. Om du mot förmodan himlar med ögonen och skrollar vidare är inte jag den att döma, eller bry mig för den delen.

Kjolen köpte jag för övrigt på Zara när jag var i Paris som en sist-minuten-lösning inför en fest. Jag provade den inte ens i butiken (för det orkar man inte göra en kväll innan en helgdag, det vet alla som bor/bott i Paris) och när jag skulle ta på mig den hemma så trodde jag att den hade ett fabrikationsfel för underkjolen var i själva verket shorts.
HÄR hittar du den online. Örhängena är från Mango och finns HÄR. Det andra jag har på mig är gammalt som gatan.

Efter middagen stannade några av oss kvar. Det blev lite dans och så hängde vi i baren och pratade. Jag tycker bara ännu mer om mina kollegor efter i fredags. De är så himla härliga människor!

Världens bästa röda läppstift – Rouge Dior #999.


Resten av helgen har jag mest hängt hemma, men jag hann kika förbi i Madde och Johans nya lägenhet i lördags eftermiddag där jag bland annat fick en update av Chloé om alla karaktärer i det omåttligt populära programmet Paw Patrol. Det är alltså barnprogrammet med stort P som trendar bland småfolket just nu. Hon sprang även omkring och ropade på omslagningspapper (?). När de skulle iväg på middag åkte jag till Triangeln för att köpa ett par nya handskar innan de stängde, och gick sedan in på Scandic och satte mig i baren för att vänta på Louise som dök upp efter fem minuter. Vi satt där och pratade i någon timme, men när hon fick sin andra hostattack så kände vi att det var bäst att call it a night. Jag var hemma strax efter åtta och kokade gröt till middag. Livets kontraster är de bästa, som Isabella Löwengrip skulle skrivit.

0 reaktioner på ”Natten mellan november och december”

  1. Blev riktigt glad av att läsa ett så härligt inlägg! Det är (var) underbart med kollegor man trivs med, ett viktigt inslag i arbetslivet verkligen. Och – så snygg du är!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen