Weekend

Mitt bästa partytrickFram till klockan halv nio i går kväll låg jag i sängen och halvsov, utan minsta lust att lämna hemmet. Jag var emotionellt utmattad efter en händelse tidigare under dagen men längtan efter att omge mig med roliga och energigivande vänner tog överhand. Så jag gjorde lite mat, duschade, sprayade en halv flaska torrshampoo i håret och cyklade in mot stan för att möta upp ett härligt gäng. Dagar då man känner sig lite låg, ensam och inte orkat tvätta håret är det extra tacksamt när ens vänner tar emot en med komplimanger och glädje över att se en.

Vi började med shots på ett ställe som heter Shotluckan, där jag aldrig varit tidigare. Jisses vilket roligt koncept med en shotbar! Det är roligt att Malmö fått mer sådant som får det att kännas lite mer som en riktig storstad. Några i gänget ville sen till Hipp och jag gjorde mig tjenis med tjejen som stod i dörren så vi fick gå in gratis allihopa (det kan ju iofs ha haft att göra med att klockan nästan var halv ett och det inte var något folk där inne, men mitt ego mår bättre av att tänka att jag fick VIP treatment). Det var lite synd bara att det var helt tomt, och att DJ:n var för stolt över sina musikskapelser för att inse att ingen gillade hans egenkomponerade mixar som bara förstörde originallåten. Efter 45 minuter gav vi upp och promenerade bort till Étage i stället. Där jag har inte varit på säkert 10 år, om inte mer än så. I några timmar hängde vi på olika dansgolv. Skakade våra lurviga till Snoop Dogg, Håkan Hellström och Vengaboys. Sådana kvällar ger mig så mycket mental energi. När jag skrattar, dansar och känner mig fri och levande tillsammans med människor jag tycker om. För några timmar blockeras alla bekymmer och allt jag tänker på är hur roligt jag har det. Livet måste få ha de pauserna ibland för då kan jag hantera de tyngre och ångestframkallande stunderna.

Jag somnade fem i morse och vaknade kl 10 så jag har väl inte direkt varit mitt piggaste jag idag. Som tur är så har jag i alla fall ett vinnande partytrick som gör allting extra värt det roliga: måttlig mängd alkohol och varannan vatten. Jo jag vet, det är få förunnat men jag har alltid haft en gräns när det kommer till alkoholdrickande. Även när jag var tonåring och ungdom. Jag kan erkänna att den gränsen nog flyttats på några gånger (men jag kan räkna de gångerna på en hand) under mina yngre år men jag minns faktiskt inte sist jag kände mig full. Salongsberusad räcker för min del. Särskilt nu när jag går på antidepressiva för det kan påverka så att jag känner mig yr eller drabbas av ångest dagen efter. Jag har lika kul utan alkohol ändå.

Även om jag tog en tvåtimmars-tupplur i eftermiddags känner jag av tröttheten nu. Särskilt efter att ha snabbstädat lägenheten, skakat mattor och bäddat rent sängen. Jag ska titta lite på en film innan jag lägger mig och förhoppningsvis vaknar upp som en ny människa i morgon. Eller nygammal i alla fall, något i den stilen. Som man tänker om varje måndag med andra ord.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.