In the kitchen

Min pasta Carbonara

IMG_5849 IMG_5851 IMG_5853Det var länge sedan jag skrev någonting köksrelaterat här på bloggen. Anledningen till det är att jag senaste tiden sällan lagar komplicerade rätter som kräver fler än fyra ingredienser (om man utesluter kryddorna då). Jag är för lat helt enkelt och gör mest enkla rätter när jag äter ensam. Någonting som jag däremot tycker om att laga när jag väl orkar spendera mer än en halvtimme i köket, är Pasta Carbonara. Igår när jag pratade med min kusin i telefon så var hon i full gång med att laga just det, efter mitt recept, och ville då veta hur jag brukar göra den. Är inte det roligt förresten? När man lagar någonting som andra sedan tar efter och gör till ett återkommande inslag i sin matlagning. Jag gör så själv och har fått massor med inspiration till rätter från vänner eller familj. Det går dessutom att göra sin egen twist av det och byta ut eller lägga till råvaror som man gillar.

Hursomhelst. Eftersom att jag hade ett halvt paket bacon i kylen så fick jag inspiration till att laga denna maträtt till middag igår. Jag tänkte att jag dessutom skulle dela med mig av hur jag gör min Pasta Carbonara. Kanske blir det inspiration till kvällens middag? Jag använder crème fraîche i stället för grädde, vilket jag snappade upp i Frankrike. Eftersom att den är syrligare här så brukar jag köpa Crème d’Isigny på ICA, vilken smakar mer som den gör i la France.

För 2 portioner

♣ Spagetti
♣ Bacon
♣ 1 ägg (om man vill så kan man även ha en äggula på toppen)
♣ Crème fraîche 
♣ 1-2 vitlöksklyfta (för att citera farbror Melker: efter behag)
♣ Parmesan
♣ Färsk persilja (alternativt frusen eller torkad)
♣ Peppar, örtsalt och vanligt salt

Såhär gör du

Stek baconen väl (den ska vara snäpp på krispig) och lägg den på hushållspapper för att avlägsna flottet. Koka spagettin när du är klar med baconen. Jag brukar göra så eftersom att pastan ska vara helt nykokt och varm när du blandar i röran.
Vispa ihop ägget med ungefär en halv burk crème fraîche. Riv eller hacka vitlöken och blanda i tillsammans med peppar och lite örtsalt. Riv sedan i parmesan i såsen. Smaka gärna av med fingret så att du tycker att det har tillräckligt med smak. Klipp i baconen och lite persilja. Häll sedan såsen över pastan och blanda. Servera direkt tillsammans med parmesan och lite flingsalt. Anledningen till att jag inte har salt i såsen är för att parmesanen och baconen ger sälta. Det finns inget värre än för salt mat, enligt min åsikt.

IMG_5855

Bon appétit!

//I made pasta carbonara yesterday. For translation of the recipe, use the google translate tool under ”About me”.

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.