My Sweden

MERRY CHRISTMAS

 

 

På julafton är vi oftast bara tre stycken. Vi har aldrig riktigt firat med hela tjocka släkten utan det var varit närmsta familjen som hos farmor och farfar på landet, eller någon gång hos moster med två av mina kusiner. Annars har det nästan alltid bara varit vi i familjen. I år firar min bror med sin frus släkt, så det är bara jag, mamma och syrran. Sedan firar vi med pappa och brorsans familj på juldagen. Men jag tycker om att det är så. Vi brukar ha det ganska mysigt vi tre. Man slipper allt stohej och kan göra lite vad man känner för. Så här ser min julafton ut, oftast.

 

En julklapp i strumpan från tomtenissarna (som har samma skrivstil som mamma, märkligt. Sedan glömmer de väldigt ofta att ta bort prislappen på julklappen) på morgonen. Frukost framdukad på matsalsbordet. Lyssna på julmusik medan alla gör sig i ordning. Gå ut för att köpa sista julklappen/julmaten. Smörgås med julskinka och ett glas julmust till lunch framför någon julfilm. Kalle Ankas Jul. Läsa eller bara titta på TV (jag ser aldrig på ”Kan du vissla Johanna?”, klarar inte va den filmen längre). Göra ordning middagen och äta julmat. Dela ut julklappar. Se på film (”Sound of Music” har alltid varit lite av en tradition på julafton) och bara mysa.

 

Hur ser er julafton ut?

 

 

EN RIKTIGT GOD JUL TILL ER!

 

 

 
0

0 kommentarer

  • Natta

    Åh, vad mysigt med sån lugn och skön jul! Våran är mer stohej och en aning för mycket folk. Haha! Längtar tills jag får bryta den typiska jultraditionen för oss och testa fira på annat sätt för att slippa det inbitna mönstret. 😊 God jul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.