France vs Sweden

Maten man saknar

Ni svenskar som bor utomlands vet hur det är. Längtan efter lussebullar innan jul, den lyriska känslan när man får plocka på sig svenska matvaror på IKEA och suget efter saltlakrits och lösgodis(även fast man knappt äter det när man är hemma i Sverige). Så var det när jag bodde i Paris. Mest av allt ville jag ha skogaholmsmackor med prästost och ett glas mjölk som inte smakar socker.

Nu när jag bor i Sverige är det i stället tvärtom. Jag längtar efter att kunna gå till Monoprix och köpa en flaska vin som kostar mindre än en latte på Espresso House eller att avsluta middagen med en Danette chocolat noir(jo jag vet, det är ett sjukligt beroende). Sen alla små goda yogurtar som man inte kan hitta här.

Min absoluta favoritost är La Brique, vilken är lite som en brie fast med mer smak, så det köpte jag med mig hem nu sist. Fast den passar nog bättre till baguette än Polarvete-bröd. Lesson learned.

0 kommentarer

 • Sofia

  Haha jag känner helt klart igen det där! Jag hinner får längtan efter saker från Tyskland bara under smester i Sverige. Kanske mest att man kan gå till mataffären och plocka upp en flaska gott vin tillsammans med kvällens middag 😉

 • Jessica - En flicka som är stark

  kan verkligen tänka mig att man längtar hem till vissa saker! Det gör jag bara jag är på semester utomlands. Svensk mat <3

 • Kajsa | Långt hemifrån men samtidigt hemma

  sv: Just nu bor jag i Borås, så flytta söderut-punkten är avklarad i alla fall. Fast somrarna i Norrland går inte av för hackor, trots myggen!

 • Karin

  Åh gud jag ääääälskar La Brique! Helt farligt att köpa hem den alltså…

  Haha, ja jag såg det! Vilken chock jag fick när det var 15 kommentarer på det sista inlägget helt plötsligt…

 • Jenny

  Du vet att den finns i Sverige va? De serverade den på matmässan! Min favvoost har också kommit hit, en rödkittsost. Länge leve globaliseringen! 😊

 • Siri Sipp

  haha vad jag hajade till när jag läste det här inlägget, det är min och min kompis favoritost! Vi bestämde oss för att testa den under vår första resa till paris för 1,5 år sen och hamnade i ost-himlen 😋 Och nu ser jag dessutom att någon skrivit att man kan köpa den här i Sverige?! Kan man ha den turen tror du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.