Vacation

Måndag förmiddag

Jag hade en tanke om att somna tidigt igår kväll och vakna pigg som en lärka samtidigt som soluppgången. Det blev inte riktigt så. Det ligger en hög med Svensk Damtidning på mitt rum som jag låg och bläddrade i tills det nästan var midnatt. På något vis är det väldigt underhållande att läsa om europeiska kungligheter på semestern. Jag sov nog ändå åtta timmar och vaknade när klockan ringde strax innan halv nio. Jag hann byta om en gång, äta ett lite för löskokt ägg och måla på mascara i farten innan jag skulle åka med pappa och Ewa till Sabinillas. De spelar golf nu på förmiddagen så jag kör solo några timmar och tog skjuts med dem. Jag är lite stolt över att jag var klar en minut innan deras deadline. Två gånger poängterade de att jag måste vara klar ”seeenast tio över nio”. Hehe, de känner mig väl. Men kanske kan en tidsoptimist lära sig att respektera tider?

Nu sitter jag på ett kafé som enligt efterforskningar skulle vara det stället som faktiskt besöks av locals och inte turister, och har precis fått i mig en cortado med en croissant (insåg åter igen att jag inte gillar croissants speciellt mycket). Det sitter ett äldre par som troligtvis är från England, men utöver dem så hörs mest spanska. Några byggarbetare som tagit en kaffepaus, ett ungt par, en äldre herre som sitter i baren, stammisen som snicksnackar med ägarna och ganska många andra män som pratar i mun på varandra. Även om det är väldigt trevligt och mysigt att umgås med föräldrarna i några dagar, så tycker att det är ganska skönt att få egentid också. Dessutom älskar jag ju att strosa omkring på egen hand och utforska platser i min takt. Jag tänkte promenera tillbaka hem längs med stranden. Nu ska jag betala och gå ut i solen.

Jag älskar att vara här!

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.