Spain,  Travels

Holà


Buenos tardes amigos. Såhär fint var det i skymningen när solen hade gått ner bakom bergen här i Andalusien. På första och tredje bilden går det att skåda Gibraltar-klippan i fjärran, omgiven av ett vackert sken i varma pastellfärger. Jag har hunnit vara hos pappa och Ewa i nästan ett dygn och det finns knappt ord för att beskriva hur härligt det är att vara på en plats där det går att sitta ute på balkongen i bara linne medan solen värmer mina bleka armar.

Resan igår gick bra förutom att någon intill oss satt och släppte ut illaluktande gas från tarmarna med jämna mellanrum under hela resan. När den hemska odören spreds till mitt känsliga luktsinne för sjätte gången hade jag lust att ställa mig upp och bestämt säga ”Kan den som sitter och fiser vara snäll och gå på toaletten?!”, men jag lät bli. Efter 3,5 timme med illaluktande fisar i ett trångt plan och ytterligare en timme i en taxi från Malaga till huset i Manilva var det riktigt skönt att komma fram för att lägga sig i en skön säng.

Idag sov jag till halv elva och eftersom att söndagar är en dag då spanjorerna kör med devisen mañana, har vi inte gjort någonting speciellt utan bara tagit det lugnt. Nu tittar pappa som vanligt på något sportprogram medan jag och Ewa kollar på Coyote Ugly. Jag tror dock inte att jag kommer orka hålla mig vaken så länge till. Det är som att all ork sipprat ur mig under dagen och nu är jag så trött att jag varken orkar prata eller ta in någon mer information. Det är väl en kombination av en påfrestande vecka, miljöombyte och att jag tillbringat ganska mycket tid i solen idag. Jag känner mig som en Sim vars energidepå fyllts på lite grann under dagen med mat och socker, men nu behöver sömn för att inte somna mitt i en konversation där allt låter ungefär ”Waudi daudi nao dala”.

Vi hörs i morgon!

0 kommentarer

  • teruko

    God natt och tack för de vackra fotona! ( Skulle knappt ha orkat med dem om vi inte skulle dit om en dryg vecka….) Har just halkat runt på knöliga isvalkar på gatorna här = är såå redo för sol och värme, precis som du. har just nu.

  • teruko

    Som du säkert anat vid det här laget blev Spsnienvistelsen inte riktigt som planerst… Första veckan var kanon med sommarvärme och underbara utflykter till bl a Valencia och upp i bergen, men sedan… Vi blev sjuka med hög feber, snuva och hosta. Jag besökte på reseledningens inrådan läkare och fick penicillin mot bronkit, men man kan ju undra i ”Coronavärlden” vad vi egentligen haft? Lär aldrig få veta. Större delen av sista veckan var i internerade på rummet. Fick inte lämna det annat än för frukost och middag, inte gå ut på gatan ens eller vistas i reception och trädgård.. Till detta oron om flyget skuue gå som planerat. Det gjorde det, i grevens tid, och i lördags kom vi hem. Känner mig frisk nu, men det var en hemsk upplevelse! Är ju för ”gammal” för att gå och handla (sonen fixar det), så karantänen fortsätter, men känns så mycket bättre hemma..

  • christinesstories

    Usch vad det måste ha varit påfrestande både fysiskt och mentalt. Skönt att ni är friska nu och fick komma hem. Något positivt i det hela är att ni i alla fall fick njuta en del av semestern. Njut av vårsolen här i Sverige nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.