Home Sweet Home

Sänglängtan

Jag sitter på bussen från sjukhuset i Lund eftersom att mamma flyttades dit idag. Tydligen hade de inte rätt kompetens i Malmö för den behandling/operation mamma ska genomgå. Det är ju tyvärr längre bort men så länge hon får den vård hon behöver är jag nöjd. Hon verkar vara lite piggare nu och framförallt nöjd över att de hade fler TV-kanaler där än på sjukhuset i Malmö. Sådant kan ju vara trevligt när man ligger i en sjukhussäng.

På tal om säng så är det just vad jag längtar efter just nu. Jag är så sjukt trött idag. Det är knappt så jag vet vad jag heter. Jag är verkligen nöjd över min stora, nya säng som jag praktiskt taget fick av min syster. Den må ta upp en fjärdedel av mitt kombinerade vardagsrum/sovrum men jag vill aldrig mer ha en 120-säng. Jag tycker att det har blivit så mysigt sedan jag fick in den här stora sovplatsen i min lägenhet. För att få plats med den var jag tvungen att flytta runt lite på möblerna men jag tycker att det fungerar ganska bra nu. Jag skulle vilja köpa lite fler kuddar men det får bli senare. Jag tog fram mitt gamla överkast som legat i en garderob länge och den fungerar ganska bra som ett halv överkast om det ligger på tvären.

Bara för att ha någonting på väggen ovanför sängen så spikade jag upp två tavlor som antagligen ser konstiga ut bredvid varandra eftersom att den ena är mycket mindre, plus att och en är en poster medan den andra är en oljemålning. Det får vara så tills jag orkar göra någonting åt det.

Alltså, det där persiennerna. Det ser verkligen illa ut. Tydligen ska det kosta 3000 kr med nya vilket verkar rimligt, men jag får nog vänta med det någon månad.

Lakanen är från Hemtex och köptes nu på julrean. Jag älskar trycket med apor, djungel och lugnande färger som passar in i mitt hem.

Jag har en annan lampa nu på sekretären och har tänkt att eventuellt flytta tavlan med flickan och rådjuret. Även om jag inte direkt är någon talang när det kommer till inredning så kan jag tycka att det är roligt att prova mig fram till olika konstellationer. De kinesiska kärlen är arvegods och mässingsljusstakarna hittade jag second hand. Jag är inte så mycket för funktionslösa dekorationer så det här är det närmaste jag kan komma till ”vila ögonen på”-detaljer.

Postern med världskartan hittade jag i en liten butik i Flensburg (när jag var där i september 2018) och så satte jag även upp en krukhållare med en växt för att jag tyckte att någonting saknades i den hörnan ovanför soffan.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.