Lördag hela veckan

Ja jag vet. Jag har varit riktigt dålig på att uppdatera bloggen den senaste veckan, men jag hade faktiskt ingen lust. Dessutom var jag ju iväg över helgen. Det var en riktigt fin helg faktiskt, trots att jag blev riktigt förkyld lagom tills jag anlände. Jag får berätta mer om allt det där sen för jag har inte lagt in några bilder på datorn ännu.

Idag var det tillbaka till det verkliga livet och bara att stiga upp när väckarklockan ringde klockan 06.20 (eller jag snoozade först i 35 minuter om jag ska vara helt ärlig). Jag kommer nog aldrig vänja mig vid tidiga morgnar. Allting innan kl 08.00 är för tidigt för min biologiska klocka. Första timmarna på jobbet var jag så trött att jag trodde att jag skulle behöva gubbsova en kvart på lunchrasten, men sen gick tiden ganska snabbt. När jag slutade för dagen fick jag sådan lust att köpa en glass och sätta mig i eftermiddagssolen en stund så jag åkte raka vägen till Drottningtorget. Där beställde jag en bägare på Dolce Sicilia med smakerna pistage och rostade mandlar. Det smakade extra gott just idag men det var kanske just för att det är måndag. Glass innan middagen skulle inte min mage gilla varje dag i veckan, men någon gång då och då funkar det. Dessutom är vardagslyx det som gör livet underbart.

Jag har aldrig förstått det där med att bara leva för helgen (detta har jag märkt är ett vanligt fenomen för svenskar, särskilt under vinterhalvåret). Att slösa 20 dagar av månaden med att längta efter åtta av dem när det finns så mycket att uppleva alla veckans dagar. Jag blir så deppig om jag inte gör annat än jobba, äta, sova…dö? Så jag försöker alltid hitta någonting som ger livslust även trötta och grå vardagar. Som att stanna vid en gelateria på väg hem från jobbet en måndag, göra mig lite extra fin en tisdagsmorgon eller gå på något trevligt mingelevent med en kompis mitt i veckan. Just det där senare ska jag faktiskt göra på onsdag.

Nu måste jag däremot fixa lite middag också. Jag har en myntaplanta som överlevt i typ tre veckor (?!?!) men jag glömmer hela tiden bort att ta reda på annat vis att använda den på än att göra mojitos. Så nu tänkte jag försöka mig på en mynta, fetaost och vattenmelon-sallad. Vi får se hur det går.

0 reaktioner på ”Lördag hela veckan”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen