Okategoriserade

Livsnjutaren

Jag lovade mig själv häromdagen att blogga varje dag. Vi vet ju alla hur det gick. Förvisso var det till förmån för livsnjut så det får helt enkelt ursäktas utan förebråelser (från mitt håll). Helgen var sådär typiskt helg-som-35-åring-aktig med vindrickande i lagom mängd, i säng innan midnatt, köpa servetter på rea (det kanske snarare är ett signum för 60-plussare?), söndagsbrunch med vänner, vila ansiktet från smink och förrådsutrensning.

Idag vaknade jag något förvirrad efter en märklig dröm men allting kändes lite bättre när jag drog upp rullgardinen, öppnade fönstret och släppte in solljuset. Att ställa sängen intill fönstret var nog mitt bästa beslut detta året. Å andra sidan fanns det inte så många andra alternativ eftersom att den enorma sovplatsen tar upp halva lägenheten, men eftersom jag tillbringar 60 % av dygnet i min säng får det vara på det viset.

Idag är troligtvis sista sensommardagen för år 2020 för den närmaste veckan ska det regna med temperaturer på sådär 12 grader. Pessimisten i mig vill hitta en grotta för att förbereda att gå i ide under ett halvår, medan livsnjutaren och ”carparen” ser dagen som ett utmärkt tillfälle att vardagslyxa. Sagt och gjort! Eders bloggerska viftade bort insikten om ett blödande bankkonto och cyklade bort till Slottsträdgårdens Café där hon beställde in en cappuccino och en chokladboll. Med solen som värmde och kajor som försökte äta upp min kaka kändes det nästan lite somrigt. I morgon ska jag jobba och sen ska vi leva i mörker, ta oss fram i ständig motvind och slita regnjackan med hälsan fram till mars månad. Il faut profiter, non? Det var såklart en retorisk fråga.

Det börjar bli lite kyligt nu för solen har gömt sig bakom ett gäng moln så jag ska kila vidare. Hoppas att du njuter av din måndag, oavsett vad den innebär. Det är du värd!

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.