Home Sweet Home,  Vardagslyx

Fikon, granola och hemmafix


Någonting jag verkligen ser fram emot såhär i början på hösten är fikonsäsongen. När de börjar dyka upp i butikerna och säljs i fyrtal för en tjuga. Då haffar jag dem direkt. Under åren i Paris brukade jag stanna förbi hos grönsakshandlaren på vägen hem från jobbet och plocka på mig några stycken att äta till frukost eller mellanmål, det var alltid färskt och billigt. Tyvärr varar fikonsäsongen inte så länge, precis som med de flesta säsongsfrukter, men det gäller att omfamna alla positiva ting denna tiden på året. Ibland äter jag ett par stycken efter middagen för att stilla sötsuget.

Eftersom att jag blivit riktigt huslig såhär på äldre dar är en stor glasburk fylld med egenrostad granola, och tidigare i veckan bakade jag det där hälsobrödet som kommit att bli det enda bröd jag äter. Jag minns inte ens sist jag köpte fabriksbakat bröd från matbutiken. Det är helt enkelt inte lika gott.


Såhär såg min frukost ut i morse: turkisk yoghurt med granola, fikon och banan, avokadomacka, ett ägg och en cappuccino. En innovativ frukost som ingen annan i världen åt idag.

Det går inte att infoga länkar just nu, men här är receptet jag följde för granolan: https://systrarnaeisenman.ellematovin.se/godaste-grundrecept-pa-granola/

Receptet för hälsobrödet har jag publicerat tidigare och det finns här: https://nouw.com/christinesstories/recept-pa-helgens-godaste-halsobrod-32959143

Övrigt jag pysslar med i mitt hemmafixande är att packa ner sommarkläderna och städa i garderoben. Dessutom lyckades jag äntligen sy i den där knappen som fattats på en av mina kjolar de senaste två åren. Plötsligt händer det!

Idag har jag inte ens gått utanför ytterdörren, än mindre andats särskilt mycket frisk luft. Men jag behövde nog en lugn hemmadag för just nu känner jag mig väldigt trött trots att jag äter bra mat, motionerar flera gånger i veckan och får minst 8 timmars sömn. Igår lade jag mig vid midnatt och vaknade 10.20 i morse. Är det omställningen till kortare dagar och annat klimat?
Jag har planer ikväll som inte bekräftats så jag vet inte riktigt vad som kommer ske. Folk som inte hör av sig när man bestämt att ses gör mig minst sagt irriterad. Oavsett vad så behöver jag ta en dusch, spraya lite torrshampoo i håret och klä på mig någonting annat än mina urtvättade tights och smått fläckiga hoodie.

Hoppas att du som läser detta får en riktigt bra fredagskväll!

0 kommentarer

  • artist

    Vad du är huslig. Gott med hembakat bröd ju och frukosten såg ju ut att vara hur god som helst.

    Själv är jag förkyld för andra gången denna höst. Tydligen inte samma förkylning för denna gång har jag hosta. Tog covid 19 test i går och har ännu inte fått svar på det. Tror det kommer att vara negativt. Har inte feber och känns mer som en vanlig förkylning. Hari alla fall varit huslig under denna karantän. Bakade scones och gjorde linssoppa i onsdags och kladdmuffins i dag. Är som kladdkaka fast muffins. I bland smakar maten godare när man gjort den själv eller bakat själv.

    Jobbigt med folk som inte hör av sig och låter en undra. Hoppas att de har hört av sig nu. Önskar att du får en fin kväll. Kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.