Okategoriserade

Livet från den ljusa sidan 2.0

Vädret gjorde en tvärvändning idag och gick från 26 grader till 19 grader. Himlen är täckt av grå moln och om jag ska vara helt ärlig så känns det ganska skönt att sitta här inne i pyjamas, uppkrupen i sängen och se på film. Särskilt nu som jag känner mig lite skör och i stort behov av att vara för mig själv. Jag bröt ihop och fulgrät när jag fick hem en räkning som liksom tippade över det där vattnet som sedan några dagar skapat en ytspänning i bägaren. Måste ALLA stora utgifter komma på en gång? Så känner jag just nu. Det är inte så ofta jag gråter nuförtiden så det är ändå ganska skönt när allt rämnar och tårarna forsar. Jag vet ju att allt löser sig alltid, det har det gjort i 33 år nu, men vissa dagar känns allting så överväldigande och extra jobbigt. Sedan att mensen är på gång bidrar nog också till överflödet av känslovågorna.

Om jag ska försöka se livet från den ljusa sidan så…

  • Har jag glass i kylen; Piggelin OCH Mars-glass…
  • … samt rester av en riktigt god spagetti med köttfärssås som jag lagade till middag igår
  • Ska jag åka till Jönköping på lördag för att gå på en stor 30-årsfest
  • Är jag glad att det finns vänliga och tillmötesgående människor här i världen
  • Känner jag mig lättad över att ha strukit några punkter på min att-göra-lista
  • Har de äntligen tagit bort plasten utanpå byggställningen mot gården. Efter nästan tre månader ser jag åter igen himlen genom köksfönstret!
  • Byttes gråt ut mot skratt åt en rolig konversation på Messenger med tre kompisar
  • Kommer min kompis Julia hem på måndag efter alldeles för många månader i Bryssel. Jisses vad jag har saknat henne!

När jag tänker efter så blir problemen ganska små i jämförelse med det som är positivt. Det finns faktiskt ganska mycket som är bra, men det glömmer jag lätt bort när orosmolnen hopar sig.

Fotona är från Midsommardagen när jag och två kompisar körde ner till Falsterbo och gick en lång promenad på stranden följt av hus-spaning (vi hittade bland annat ett enkelt litet ”torp” som låg ute på Hemnet för den nätta summan 20 miljoner riksdaler – som hittat!) och glassätande. En typisk dag som bidrog till livskvalitet, trots de mörka molnen som tycktes ligga som ett tefat över det lilla samhället.

Nu ska jag värma upp den där portionen med pasta till lunch och se klart filmen jag började se innan.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.