C'est la vie

Lättlurad utlänning…


Ska ta en sådan här innan jag somnar och tydligen sover man då som en liten bebis. Sådant gillar vi!

Gud så trött jag blir på folk som försöker lura en när man är trött och sjuk. Ja och i allmänhet med. Jag mår, om möjligt, ännu sämre nu än innan idag. Åkte och handlade efter jobbet. Med dator, tunga kassar från Monoprix, en fet Special K-förpackning och annat mög att släpa på så kom jag på att jag skulle köpa en grej på pharmaciet. Mindes inte vad det hette men vad det var så jag förklarade det för kvinnan bakom disken. Hon gav mig en förpackning och när jag skulle betala så såg jag att det stod ett liknande bervid. Frågade om det var samma grej. ”Ja det är exakt samma sak”, frågade då om det var samma pris med. Ja det var samma pris. Sen när jag ska gå ut så ser jag dem stå på en hylla med. Och att det andra är billigare. Vänder mig om för att säga ”att minsann var det inte samma och jag må vara trött och sjuk men dum är jag inte”. Hon säg väl att jag upptäckte det och hade gått in bakom. Kärringjävel!

Blir så förbannad på sådant. Bara för att man inte är fransk så tror de att de kan köra omvägar med taxin, lura en på notan på caféer och pracka på en dyrare produkter. Inte lätt att vara utlänning alltid.
Hade jag inte varit så trött och hungrig så hade jag ropat in och bett henne byta produkten. Men jag orkade inte.

Jag har spenderat hela min kväll på skype nu. Först pratade jag med Aggiz en lång stund, sen såg jag att Emilie var online och vi har inte snackat på evigheter så jag ringde upp henne en snabbis. Sen pratade jag med syrran och under tiden ringde kusinen för att hon hade stora i-landsproblem med sin nya blogg. ”Hur lägger man inte youtube-klipp!!?”. Sen hittade hon inte länken och så bla bla bla. Fick guida hennes mellan nysningarna. Vi pratade i typ 7 minuter och jag snöt mig tre gånger under den tiden. Ni kan ju då tänka er hur frisk jag är.

Nu orkar jag inte ens duscha så jag får gå och lägga mig ofräsch. Vet inte ens hur jag ska orka ta mig till toaletten för att pinka. Det känns som världens störta ansträngning. Ska byta till pyjamas och lägga mig och tittta på Gossip Girl tänkte jag.

Ha det fint!

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.